پندپلاس
آژانس دیجیتال مارکتینگ پندپلاس
آدرس پستی
تهران خیابان شهید بهشتی ابتدای خیابان سرافراز برج دریای نور طبقه چهار واحد۴۰۴
تماس بگیرید

آموزش توسعه کسب و کار

نحوه درک نیازهای مشتری در ۴ مرحله

نحوه درک نیازهای مشتری در ۴ مرحله
ارسال توسط golchin
۲۲ شهریور , ۱۴۰۱
زمان مطالعه
8
دقیقه
نحوه درک نیازهای مشتری در ۴ مرحله


درک نیازهای مشتری بخش مهمی از هر کسب و کاری هستش. با دونستن اینکه مشتریان شما چی می‌خوان، می‌تونید تقریباً همه جنبه های کسب و کار خودتون، به ویژه استراتژی بازاریابی‌تون رو بهتر تنظیم کنید. تو این مقاله، نیازهای مشتری رو به همراه نحوه درک نیازهای مشتری مورد بحث قرار میدیم.

 

نیازهای مشتری چیست؟

نیاز مشتری، نیازیست که مشتری رو برای خرید محصول یا خدمات ترغیب می‌کنه. نیاز میتونه شناخته شده باشه (یعنی مشتری می تونه اون رو در قالب کلمات بیان کنه) یا ناشناخته، و عامل نهایی هستش که تعیین میکنه مشتری کدوم راه حل رو خریداری کنه.

 

 

انواع نیازهای مشتری

اساساً دو نوع نیاز مشتری وجود داره:

فیزیکی و روانی. این نیازها اغلب با هم همپوشانی دارن، که گاهی اوقات، جدا کردن اون‌ها رو چالش برانگیز میکنه. نیازهای فیزیکی ساده ترین راه برای شناسایی هستن، چون اغلب، راه حل های مستقیم دارن. به عنوان مثال، اگر کسی گرسنست، به چیزی برای خوردن نیاز داره.

شناسایی نیازهای روانی معمولا سخت‌تره، اما معمولاً محرک قوی‌تر برای تصمیم‌گیری‌های مشتری هستن. به عنوان مثال، وقتی که مشتری از لحاظ فیزیکی به خوردن نیاز داره، یه نیاز روانشناختی اون رو به سمت غذایی هدایت می کنه که احساس خاصی رو برای اون فراهم میکنه. نیازهای روانی میتونه تفاوت بین خرید یک سالاد از طریق همبرگر توسط مشتری باشه چون با این کار شاید کمی احساس سلامتی داشته باشه.

 

برای درک بهتر نیازهای مشتریان، نیازهای جسمی و روانی اون‌ها رو در نظر بگیرید. برخی از انواع رایج نیازهای مشتری عبارتند از:

  • قیمت: محصولی که متناسب با بودجه شخصی اون‌ها باشه
  • تجربه: یه تجربه لذت بخش در هنگام استفاده از محصول
  • عملکرد: محصولی که مشکل خاصی رو برای مشتری حل میکنه
  • احساس: احساس خاصی که مشتری هنگام استفاده از محصول شما میتونه داشته باشه
  • سازگاری: محصولی که با سایر محصولاتی که مشتری شما استفاده می کنه به خوبی کار می کنه
  • شخصی: تجربه شخصی که مشتری هنگام تعامل با یه برند یا تماس با خدمات مشتری داره
  • اجتماعی: محصولی که دارای موقعیت اجتماعی هستش، مثل خرید آخرین مدل ماشین برای تحت تاثیر قرار دادن افراد

 

چگونه نیازهای مشتریهاتون رو درک کنید

درک کامل نیازهای مشتریان شما نیاز به تجزیه و تحلیل داره. تو این بخش چهار مرحله وجود داره که میتونید برای درک نیازهای مشتریان خود و تبدیل این اطلاعات به نتایج عملی دنبال کنید:

۱.شخصیت خریدار ایجاد کنید

برای درک نیازهای مشتریان خود، اول از همه باید بدونید که مشتری شما کیه. شما میتونید با ایجاد شخصیت خریدار یا پرسونای مخاطب شروع کنید، که توصیفی تخیلی از مشتری ایده آل شما بر اساس تحقیقات و پایگاه مشتری فعلی شماست. این نوع افرادی رو که کسب و کار شما برای اونها جذابه، از جمله سن احتمالی، جنسیت، موقعیت مکانی، درآمد و سرگرمی اونها رو توصیف میکنه.

 

با یه شخصیت خریدار دقیق، میتونید به نیازهای اون مخاطب فکر کنید. به عنوان مثال، یه مخاطب هدف از زنان ۵۰ ساله ممکنه نیازهای متفاوتی نسبت به مردان در ۲۰ سالگی داشته باشه. شخصیت خریدار به شما کمک می‌کنه تا مشتری ایده‌آل خودتون رو در ذهن داشته باشید.

۲. به دنبال بازخورد از مشتریهاتون باشید

یکی از بهترین راه‌ها برای درک نیازهای مشتریان، دریافت بازخورد مستقیم از اونهاست. می تونید از مشتری‌هاتون بپرسید که در مورد محصولات شما چه چیزی رو دوست دارن، چه چیزی رو دوست ندارن و دوست دارن چه چیزی تغییر کنه. راه های مختلفی برای انجام این کار وجود داره، مثل ارسال نظرسنجی، برگزاری گروه های متمرکز و پیگیری بحث ها در خصوص برند یا خدمات و محصولات شما در رسانه های اجتماعی.

هنگام درخواست بازخورد از مشتری هاتون، به یاد داشته باشید که طیف وسیعی از سوالات رو بپرسید. سعی کنید در مورد نیازهای جسمی و روانی اون‌ها بیشتر بدونید. از اونها بپرسید که محصول چه احساسی در اونها ایجاد کرده، و یا اینکه آیا تجربه فیزیکی خوبی از محصول شما داشتن.

همونطور که این بازخورد رو جمع آوری می کنید، تمام نتایج رو جمع آوری کرده و تغییرات پیشنهادی رو اجرا کنید. بعد از اون میتونید به لیست بازخورد مشتریهاتون برگردید و ببینید آیا تغییرات باعث بهبود تجربه اونها شده یا نه. این فرآیند جمع آوری بازخورد، اجرای تغییرات و ارزیابی مجدد نه تنها برای درک نیازهای مشتری بلکه برای استفاده مناسب از اطلاعات دریافتی ضروری هستش.

۳. رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید

رقبای شما هم در تعیین نیازها و خواسته های مشتریان شما نقش دارن. اگه یکی از رقبای اصلی شما خدمات یا ویژگی جدیدی ارائه بده، مخاطبان شما در تمام گزینه های خرید خود انتظار چنین چیزی رو دارن. به عنوان مثال، اگه یه شرکت نرم‌افزاری که محصولی مشابه محصول شما رو ارائه می‌کنه، یه دوره آزمایشی رایگان ۳۰ روزه ارائه میده، ممکنه مخاطبان شما هم همین انتظار رو از شما داشته باشن.

شما میتونید رقابت خودتون رو به طور مشابه با جمع آوری بازخورد از مشتری‌هاتون تجزیه و تحلیل کنید. گروه های تمرکزی رو برگزار کنید و در اون دو تا از محصولاتتون رو کنار هم نشون بدین، با مشتریان کسب و کار دیگه مصاحبه کنید. از این طریق، می‌تونید یاد بگیرید که چطور رقابت شما، نیازهای مخاطبان شما رو برآورده می‌کنه و چطور اونها می‌تونن بهبود پیدا کنن، و سپس می‌تونید از اون برای بهبود محصولاتتون استفاده کنید.

۴. از نیاز های مشتری لیست بسازید

شما نیازهای دقیق مخاطبانتون رو تعریف کرده و اونها رو در یک لیست مختصر قرار میدید. از داده هایی که در مراحل قبلی جمع آوری کردید برای اطلاع از محتوای نیازهای مشتری خود استفاده کنید.

برای ایجاد یک لیست مفید برای نیازهای مشتری، چند عنصر وجود داره که باید اونها رو هدف قرار بدید:

  • سازگاری: شعاری رو  هدف بگیرید که در طول زمان ثابت بمونه. شخصیت خریدار یا پرسونای مخاطب شما در طول فرآیند توسعه محصول یکسانه، بنابراین بیانیه شما نیز باید یکسان باشه. حفظ یک بیانیه، به شما اطمینان میده که میتونید روش هایی برای رسیدن به اون نیازها ایجاد کنید.
  • سودمندی برای مصرف کننده: بیانیه نیازهای شما باید توضیح بده که چطور محصول شما بهتر از یک رقیب، نیازهای مشتری رو برآورده می کنه. از اطلاعاتی که در مورد رقابت خود جمع آوری کرده اید، برای توصیف کارهایی که می تونید بهتر از اونها انجام بدید، استفاده کنید.
  • سودمندی برای کسب و کار شما: یک بیانیه نیاز ایجاد کنید که بتونه به هر بخش در سازمان شما کمک کنه. بر اساس این بیانیه، تیم بازاریابی شما باید بهترین راه رو برای تبلیغ یک محصول بدونه، تیم توسعه محصول باید بدونه که چه پیشرفت هایی رو باید انجام بده و تیم فروش باید بدونن که چطور محصول را به بهترین نحو بفروشن.
  • واضح بودن و مختصر بودن: همه کسانی که این بیانیه رو می خونن باید دقیقا بدونن که شما دنبال چه چیزی هستید. برای بهترین نتایج، لحن رو ساده و دقیق نگه دارید.

شناخت نیاز های مشتری یکی از راه های افزایش فروش هستش، تو مقاله “۱۲ راهکار موثر برای افزایش فروش با دیجیتال مارکتینگ” ۱۱ تا دیگه از راه های افزایش فروش رو معرفی کردیم.


حالا که با نیازهای مشتری آشنا و از اهمیت اون مطلع شدین، این خبر رو بهتون بدم که ما در سایتمون خدمات مشاوره ارائه میدیم و شما میتونید با استفاده از فرم مشاوره  یا تماس با شماره تلفن‌های ذکر شده در سایت از این خدمات عالی بهرمند بشوید.

من یوسف هستم و در بخش طراحی رابط کاربری آژانس دیجیتال مارکتینگ پندپلاس فعالیت میکنم، امیدوارم که این مطلب برای شما مفید باشه.

خوشحال می‌شم اگه نظر یا انتقادی دارین برام بنویسید.

برای دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر با ثبت درخواست،

مشاوران ما با شما تماس خواهند گرفت

ارسال نظر
اشتراک در
اطلاع از
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها