برای کسب موفقیت و حقیقی کردن آرزوها، کارآفرین موفق مجموعه صفات و مهارت هایی را دارا میباشد. در ادامه به و بررسی ویژگی های یک کارآفرین نکاتی که باید برای رسیدن به موفقیت پرورش دهد، میپردازیم.
هدف گرا بودن کارآفرین
شخص کارآفرین ابتدا اهداف خود را مشخص میکند و سپس برای دستیابی به اهداف به طور مصمم تلاش میکند و موانع را از بین میبرد. به منظور عملی شدن این ویژگی باید برای رسیدن به ایده ها در مسیر اهداف؛ اهمیت برنامه ریزی را فراموش نکند و اهداف خود را به دو بخش کوتاه مدت و بلند مدت لیست کند.
خلاقیت کارآفرین موفق
این صفت برای کارآفرینان اهمیت بسیاری دارد زیرا با ارائه ایده های خلاقانه و پرورش آن میتوان به سود رسید. به منظور تقویت خلاقیت میتوانید هنگام مواجهه با چالش و مشکل، همه راهکار هایی که برای حل آن به ذهن تان میرسد را یادداشت کنید. همچنین با برقراری ارتباط و گرفتن مشورت از افراد معتبر میتوان به تقویت آن پرداخت.
داشتن انگیزه و نگرش مثبت
هنگام بررسی ویژگی های یک کارآفرین، مثبت نگر بودن او اهمیت بسیاری دارد زیرا باعث میشود با دیدگاهی مثبت به جدال با چالش ها برود و با انگیزه و علاقه، زمان خود را صرف انجام و توسعه دادن شغل کند. به منظور تحقق این هدف در زمینه کالا یا خدماتی فعالیت کنید که علاقه دارید.
تعهد و مسئولیت پذیری در تجارت و رسیدن هدف
شخص کارآفرین موفق به راحتی دست از کار نمیکشد و شکست را نخواهد پذیرفت. با تعهد داشتن به هدف خود در موقعیت های دشوار و یا شکست، تلاش خود را تداوم میبخشد و همچنین با پذیرفتن مسئولیت اقدامات و تصمیماتی که گرفته اند، خود را به راحتی کنار نمیکشد.
هیچگاه فراموش نکنید که اکثر افراد موفق برای رسیدن به جایگاه خود ناچار به شکست خودن بودند اما تسلیم نشدند. بنابراین هنگام مواجه شدن با موانع، به جای پنداشتن ناکارآمدی راهکار خود، از شرایط تجربه کسب کنید.
عمل گرایی کارآفرین موفق
کارآفرینان با دانستن خود به عنوان عامل اصلی برای تجارت، به صورت فعال و با رعایت استاندارد های دقیق در انجام کار ها نقش پر رنگی ایفا میکنند. بدین ترتیب با وقت گذراندن با اعضای تیم و قرار گرفتن در جریان کار ها، از درستی انجام آن اطمینان حاصل میکنند.
ریسک پذیری مناسب
شخص کارآفرین در ریسک پذیری به گونه ای فرصت ها و تهدید های موجود در موقعیت خاص را شناسایی میکند که با اتخاذ تصمیم گیری مناسب به بیش ترین بهره و سود برسد و کم ترین ضرر ممکن را متحمل شود. ریسک کردن اگر همراه با دانش کافی و برنامه ریزی همراه شود منجر به اقدامات نسنجیده نمیگردد. همچنین هنگام تصمیم گیری با بررسی بد ترین نتیجه های ممکن اگر احتمال آن کم باشد، ارزش خطر کردن را دارد.
رشد حتی هنگام چالش
برای آشنایی با یک کارآفرین موفق باید به خونسردی و آرام بودن او هنگام مواجهه با چالش و مشکلات جدید اشاره کرد. ایستادگی در برابر وضعیت نامناسب و تبدیل آن به یک فرصت برای بهره وری بیش تر به شکوفایی کار و موفقیت ختم میشود. هنگام وقوع اتفاقی غیر منتظره، اهداف و تعهدات خود را به خاطر آورید و به جای شانه خالی کردن با مسئولیت پذیری به دنبال راهکاری مناسب جهت حل مشکل قدم بردارید.
تقویت و بهبود فرصت های موجود برای کارآفرین موفق
کارآفرینان همه ی شرایط و رویداد ها را مانند فرصت تجاری میپندارند و به طور دائم با تولید نظرات نوین و خلاقانه برای رسیدن به اهداف تلاش میکنند. همچنین هنگام بررسی ویژگی های یک کارآفرین موفق گفته شده است که برای بهبود بهره گیری از فرصت های موجود، با انعطاف پذیری ممکن است هنگام مواجهه با نیاز های متغیر مشتریان مسیر بازار خود را کمی تغییر دهد.
تمایل به یادگیری و شنیدن یک کارآفرین موفق
هنگام آشنایی با یک کارآفرین موفق باید در نظر داشت که او همواره جویای یادگیری است که مهم ترین قدم آن گوش دادن است. به این صورت که هنگام ملاقات با مشتری، کارمند و یا فردی که تازه آشنا شده در سوال پرسیدن تردید نمیکند و همواره در حال یادگیری و کسب تجربه است.
داشتن اشخاصی با مهارت های خوب در تیم
داشتن علاقه به محصول یا خدمات باعث میشود یک کارآفرین موفق در مورد محصول و زمینه ی ارائه خدمات خود با اطرافیان گفت و گو کند و این موضوع مهمی است که کارآفرین از مهارت ارتباطی قوی برخوردار باشد. همچنین به منظور شناخت بیش تر تیم به عنوان رهبر به شروع مکالمه با اطرافیان خود بپردازید و سعی کنید سوالاتی با پایان باز را انتخاب کنید تا شخص توضیح بیش تری دهد.
نکاتی درباره کارآفرین موفق
کارآفرینی با معرفی و ایجاد یک محصول یا خدماتی نوین آغاز شده و در ابتدا بر پایه طراحی و راه اندازی تجارتی کوچک بنا میشود. کارآفرینان با استفاده از فرصت ها در عصر اختراعات و تکنولوژی های جدید به اجرا کردن رویای کاری خود میپردازند.