پندپلاس
آژانس دیجیتال مارکتینگ پندپلاس
آدرس پستی
تهران خیابان شهید بهشتی ابتدای خیابان سرافراز برج دریای نور طبقه چهار واحد۴۰۴
تماس بگیرید

سئو تکنیکال چیست؟

سئو تکنیکال به بهینه سازی وب‌سایت به گونه‌ای که خزش ربات‌های موتور جستجو در سایت شما آسان شود، اشاره دارد. ساختار تکنیکال سایت شامل تمامی اقدامات فنی اعم از انتخاب هاست و دامنه، طراحی رابطه کاربری، استفاده از قالب‌های مناسب ورد پرس و کد نویسی سایت متناسب با کسب‌وکار شما است. یکی از معیارهای امتیاز‌گیری در موتور جستجو راحت‌بودن خزیدن ربات‌های جستجوگر گوگل در سایت شما است. به دلیل اهمیت این موضوع سئو سایت به دو قسمت اساسی سئو تکنیکال و سئو محتوا تقسیم می­شود و در کنار محتوای باکیفیت، طراحی سایت با استفاده از ابزارهای فنی از مجموعه اقدامات اساسی در سئو سایت می باشد.

 

 چک لیست سئو تکنیکال

موتورهای جستجو برای ارائه نتایج موضوعات جستجو‌شده به ویژگی‌های فنی خاصی از قبیل اتصال امن، طراحی ریسپانسیو یا سرعت بارگذاری سریع تمایل بیشتری دارند. اگر برای دیده‌شدن سایت در حال برنامه‌ریزی هستید در اولین اقدام خود بر تمامی الزامات که گوگل بر آنها تاکید دارد تمرکز کنید.

در ادامه این مقاله به فهرستی از موضوعات مهمی که می‌توانید برای اطمینان از پیشرفت سئوی تکنیکال خود انجام دهید، اشاره شده‌است. با پیروی از این دستورالعمل‌ها، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که امنیت و ساختار سایت شما انتظارات الگوریتم‌های موتورهای جستجو را برآورده می‌کند و بر این اساس در نتایج جستجو دیده خواهید‌شد.

 

۱. از SSL (Secure Sockets Layer) استفاده کنید

SSL یک پروتکل امنیت اینترنتی مبتنی بر رمزگذاری است که بین یک وب سرور و یک مرورگر ایجاد می­شود. اولین بار این گواهینامه توسط Netscape در سال ۱۹۹۵ به منظور اطمینان از حفظ حریم خصوصی، احراز هویت و یکپارچگی داده‌­ها در ارتباطات اینترنتی ایجاد شد. گواهینامه لایه اتصال امن (SSL) باعث رمز‌گذاری اطلاعات میان سرویس‌دهنده و سرویس‌گیرنده می‌شود و از هرگونه اطلاعات حساسی که بین دو سیستم در حال تبادل است، حفاظت می کند. این گواهینامه از هک‌شدن و تغییر هرگونه اطلاعات شخصی مانند جزئیات کارت اعتباری، ورود به سیستم حساب، سایر اطلاعات مالی، نام و آدرس جلوگیری می‌کند.

برای تشخیص سایتی که گواهی SSL دارد کافی است به آدرس سایت نگاه کنید: URL وب سایتی که با آدرس «https://» به جای «http://» شروع می شود دارای گواهینامه SSL است.

امنیت سایت را می‌توانید با نصب یک گواهی SSL در وب‌سایت خود انجام دهید، اگرچه اکثر شرکت­هایی که هاست و دامین ارائه می‌دهند به طور پیش فرض دارای این گواهینامه هستند.

 

۲. مطمئن شوید که سایت شما برای نسخه موبایل بهینه شده‌است

طراحی وب‌سایت “رسپانسیو” به طور خودکار با سرچ گوشی همراه سازگار می‌شود و شما می‌توانید نسخه گوشی همراه را هم به مخاطبان خود جهت سهولت جستجو در اختیار آنها قرار دهید.

گوگل نیز داشتن یک سایت ریسپانسیو را توسط الگوریتم هایش تشخیص می­دهد و این قابلیت را در  معیارهای رتبه‌بندی بسیار مهم در نظر می‌گیرد. بنابراین منطقی است که مطمئن شوید وب‌سایت شما کاملا واکنش‌گرا باشد و در بهترین فرمت ممکن برای کاربران موبایل، تبلت یا دسکتاپ نمایش داده‌شود.

 

۳. سرعت سایت خود را افزایش دهید

موتورهای جستجو سایت‌هایی را ترجیح می‌دهند که سرعت بارگذاری بالایی داشته باشند. در واقع سرعت صفحه یک سیگنال مهم برای رتبه‌بندی سایت شما است.

چندین راه برای افزایش سرعت سایت وجود دارد:

  • از هاست سریع استفاده کنید.
  • از شرکتی که DNS سریع ارائه می‌دهد (“سیستم نام دامنه”) استفاده کنید
  • استفاده از افزونه‌ها را به حداقل برسانید تا سایت شما با سرعت بالایی نمایش داده‌شود
  • تنها از یک شیوه نامه CSS (کدی که برای ارتباط بین سایت و مرورگر استفاده می شود) استفاده کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که فایل‌های تصویری شما تا حد امکان کوچک شده‌اند و حجم زیادی ندارند
  • صفحات وب خود را فشرده کنید (این کار را می توان با استفاده از ابزاری به نام GZIP انجام داد)
  • از هر گونه فاصله غیر ضروری، شکاف خط یا تورفتگی و بی‌نظمی در HTML، CSS و جاوا اسکریپت خودداری کنید

 

۴. محتوای تکراری را حذف کنید

محتوای تکراری می‌تواند برای کاربران (و در واقع برای الگوریتم‌های موتورهای جستجو) گیج کننده‌باشد. در نتیجه، موتورهای جستجو علاقه‌ای به آن ندارند. شرکت گوگل به مدیران وب‌سایت‌ها توصیه می‌کند هر گونه محتوای تکراری را در سایت خود قرار ندهند و از سردرگمی الگوریتم‌های گوگل و کاربران جلوگیری کنند.

می‌توانید محتوای تکراری را با موارد زیر برطرف کنید:

  • جلوگیری از انتشار چندین نسخه از یک صفحه یا پست
  • استفاده از کدنویسی صحیح در معرفی نسخه «اصلی» محتوای شما در سایت (افزودن نگ Canonical)

 

۵. یک نقشه سایت XML تهیه کنید

نقشه سایت لیستی از صفحات وب‌سایت است که برای موتور جستجو طراحی شده‌است. نقشه سایت XML روشی برای طراحان سایت است که موتورهای جستجو را از تمام صفحاتی که در وب سایت است، مطلع کنند. همچنین در مورد  افزونه‌های مهم سایت و زمان آخرین بروز‌رسانی به موتورهای جستجو آگاهی می‌دهند. نقشه سایت رتبه‌بندی جستجو را افزایش نمی‌دهد، اما خزش ربات‌های موتور جستجو را تسهیل می­بخشد.

 

۶. فعال کردن AMP  را در نظر بگیرید.

یکی دیگر از کارهایی باید در سئو تکنیکال  انجام دهید فعال کردن APM است. AMP مخفف عبارت Accelerated Mobile Pages است که هدف آن سرعت بخشیدن به ارائه محتوا در دستگاه‌های تلفن همراه از طریق استفاده از کد خاصی به نام AMP HTML است.

نسخه‌های AMP صفحات سایت شما بسیار سریع در دستگاه‌های تلفن همراه بارگذاری می‌شوند. این اتفاق با حذف محتوا و کدهای غیرضروری برای نسخه موبایل صورت می­‌پذیرد. کد AMP متن، تصاویر و ویدئو را دست نخورده باقی می‌­گذارد اما اسکریپت‌ها، نظرات و فرم‌ها را غیرفعال می‌کند.

از آنجایی که آنها خیلی سریع بارگذاری می‌شوند، نسخه‌های AMP صفحات به احتمال زیاد توسط کاربران شما خوانده و به اشتراک گذاشته می شوند، زمان ماندگاری و تعداد بک لینک هایی که به محتوای شما اشاره می کنند افزایش می یابد، همه چیز از نقطه نظر SEO در ساختار AMP رعایت شده و برای کسب رتبه عالی است.

 

۷. داده‌های ساختار‌یافته را در وب‌سایت خود رعایت کنید

داده‌های ساختاریافته کدی است که به وب‌سایت خود اضافه می‌کنید تا به موتورهای جستجو کمک کند تا محتوای موجود در آن را بهتر درک کنند. این داده‌ها می‌توانند به موتورهای جستجو کمک کنند تا سایت شما را به طور موثرتری فهرست کنند و نتایج مرتبط‌تری ارائه دهند.

از آنجایی که داده‌های ساختار‌یافته از نظر بصری جذاب‌ هستند و اطلاعات مفید فوری را برای جستجوگران به نمایش می‌گذارد، این نتایج بهبودیافته می‌تواند نرخ کلیک شما (CTR) را بهبود ببخشد و ترافیک بیشتری برای سایت شما ایجاد کند. از آنجایی که سایت‌هایی با نتایج CTR بالاتر معمولاً در موتورهای جستجو دارای ارزشمند بیشتری هستند، ارزش تلاش برای ایجاد داده‌های ساختاریافته در سایت را دارد.

 

۸. سایت خود را در کنسول جستجوی گوگل و ابزار وب مستر بینگ ثبت کنید

Google Search Console و Bing Webmaster Tools به ترتیب ابزارهای رایگان گوگل و مایکروسافت هستند که به شما امکان می‌دهند وب‌سایت خود را برای فهرست‌بندی در موتورهای جستجوی آنها ارسال کنید.

هنگامی که آماده راه اندازی وب‌سایت خود هستید، باید نقشه سایت XML آن را (به بالا مراجعه کنید) به کنسول جستجوی گوگل و ابزار وبمستر ارسال کنید تا آنها بتوانند سایت جدید شما را برای خزش بشناسند و شروع به نمایش نتایج آنها در نتایج جستجو کنند.

این خدمات همچنین به شما این امکان را می‌دهد که عملکرد کلی سایت خود را از نظر موتورهای جستجو زیر نظر داشته‌باشید. اقدامات دیگری که می‌توانید با این ابزار انجام دهید عبارتند از:

  • تست قابلیت استفاده از موبایل سایت شما
  • دسترسی به تجزیه‌و‌تحلیل جستجو
  • مشاهده بک لینک‌ها
  • رد‌کردن لینک‌های ناسالم

 

جمع‌بندی

در این مقاله تلاش کردیم خلاصه‌وار هر آنچه در سئو تکنیکال سایت انجام می­پذیرد را به شما ارائه دهیم. ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ پندپلاس تیمی از متخصصان سئو تشکیل داده‌ایم که این موارد را به صورت فنی در تمامی سایت‌های مشتریان پیاده‌سازی و آنالیز می‌کنیم. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید و با متخصصان ما در این مورد از طریق از فرم مشاوره  ارتباط بگیرید.

 

منبع: pollthepeople.app

برای دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر با ثبت درخواست،

مشاوران ما با شما تماس خواهند گرفت

ارسال نظر
اشتراک در
اطلاع از
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها