فرآیند ورود محصول به بازار، تبلیغ و فروش آن؛ بازاریابی محصول میباشد که از درکی مناسب و شناختی کافی نسبت به گروه هدف خود، به کارگیری پیام رسان ها و پیروی از استراتژی ای اصولی به منظور افزایش ایجاد سود و تقاضا برای محصولات برخوردار میباشد.
تقابل بازاریابی محصول و بازاریابی سنتی
برخلاف بازاریابی سنتی که کاملا محیطی بوده، بازاریابی محصول به عنوان جزئی از بازاریابی سنتی کاملا استراتژیک بوده و از مهم ترین جنبه های فعالیت بازاریابی محسوب میشود. استراتژی بازاریابی محصول جدید جزء مهم ترین جنبه های فعالیت بازاریابی است که بر بالا بردن میزان درخواست مشتری، تطابق محصول با مشتریان کنونی خود و مراحلی که مردم به منظور خرید محصول طی میکنند، تمرکز کرده تا بازاریابان محصول از این طریق بتوانند کمپین هایی را ایجاد و از این کار پشتیبانی کنند.
این نوع از بازاریابی به درکی صحیح و در سطحی عمیق از گروه هدف محصولات مورد نظر نیاز داشته و در مرحله بعد اجرای موقعیت و پیامی رضایت بخش از سوی محصول توسعه خواهد یافت. این فرآیند ضمن بازاریابی محصول، مسئولیت عرضه و اجرای آن را دربر داشته، از این رو یک بازاریاب محصول در این مراکز به فعالیت هایی نظیر استراتژی فروش محصول جدید وتبلیغات آن میپردازد.
عملکرد بازاریابی سنتی در موضوعات گسترده تری نظیر رهبری افکار، سئو و هر آن چه که در ارتباط با جذب و تبدیل مشتریانی جدید و احتمالی بوده تمرکز داشته و این فرآیند به صورت کلی به معرفی کمپانی و برند پرداخته و شامل محصولات به فروش رسیده نیز میباشد. این نوع از بازاریابان نسبت به وجود پیامی ثابت و مطابق با برند محصول در تمام محتوا های کمپانی اطمینان خواهند یافت.
اهمیت به کارگیری بازاریابی محصول
بازاریابی محصول به عنوان بخشی حیاتی در شیوه بازاریابی تمام کمپانی ها و برند ها به حساب میآید که بدون آن امکان دستیابی محصول به هدف نهایی خود میان مخاطبان میسر نمیباشد. با نگاهی کوتاه به مسئولیت های یک توسعه محصول میتوان به درکی مناسب از این رشته رسید.
- برخورداری مشتریان از درکی بهتر
- هدف گذاری ای اثر بخش بر گروه پرسونا مورد نظر
- کسب اطلاعاتی بیش تر از رقبا در ارتباط با محصولات و تکنیک های بازاریابی
- کسب اطمینان از هماهنگی کامل تیم های بازاریابی، فروش و محصول
- قرارگیری محصول در بازار هدف به صورت صحیح
- بالا بردن میزان سودآوری و فروش
تحت عنوان یک بازاریاب محصول، پرسیدن از محصول تولیدی خود و پاسخگویی با توجه به ویژگی های آن میتواند محصول شما را با اطمینان به محصولی موفق میان مشتریان تبدیل کند. این سوالات شامل مناسب بودن یا عدم تناسب این محصول برای بازار امروز، تناسب یا عدم تناسب این محصول مطابق نیاز مشتری امروز، وجه تمایز این محصول و محصولات مشابه رقبا، چگونگی افزایش تمایز محصول با محصولات مشابه و بررسی عملکرد خود در گذشته میباشد.
بازاریابی محصول در شما به اجبار دیدی استراتژیک به محصولات ایجاد میکند تا از موفقیت خود در میان مشتریان امروزی مطمئن شوید وحال وقت بررسی مسئولیت های شما به عنوان یک بازاریاب است. این مسئولیت ها ممکن است شامل تفاوت هایی جزئی با در نظر گرفتن صنایع، کمپانی، محصولات، اندازه آن و منابع با همکاران دیگرتان باشد.
فعالیت های یک بازاریاب محصول
پرسونای خریداران و گروه هدف محصولات خود را شناسایی کنید.
در نحوه فروش یک محصول جدید، شما برای هدفگیری مشتریان خود به صورتی متقاعد کننده و هدایت آن ها به سمت خرید بایستی پرسونا های خریداران و مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید. این فرآیند اجازه اصلاح محصولات و ویژگی های آن ها را به گونه ای که برطرف کننده چالش ها و نیاز های مشتریان به بهترین شکل ممکن باشند، به شما میدهد.
تولید، مدیریت و به اجرا در آوردن استراتژی بازاریابی محصول به صورت موفقیت آمیز
بازاریابی محصول نوعی استراتژی بوده که به منظور ساخت، مدیریت و به پیش بردن محتوا ها و کمپین ها کاربرد دارد. این فرآیند نوعی پشتیبان از پرسونا های خریداران و گروه هدف به منظور طی کردن و رسیدن به خریداری محصول میباشد.
به کارگیری تیم فروش به منظور جذب مشتریانی مناسب محصولات جدید
ارتباط مستقیم شما به عنوان بازاریاب محصول با تیم فروش ضروری بوده و عملکرد شما در همکاری با گروه فروش یک محصول به منظور شناسایی و جذب مشتریانی مناسب میباشد که با فراهم کردن قابلیت های پشتیبانی از محصولات میتوانید نسبت به اطلاع مشتریان از همه جنبه های محصول به صورت داخلی و خارجی و قابلیت هایی که دارا میباشند، اطمینان یابید. این فرآیند امکان تجربه ای با ثبات و همسو را برای برند با هرکسی که در تماس محصول جدید قرار گرفته است، در مسیر به اشتراک گذاری محصولاتی که به مشتریان ارائه میدهید، فراهم میآورد
تعیین موقعیت محصول در بازار
از مهم ترین وظایف شما، تعیین جایگاهی برای محصول در بازار میباشد که با نگاه به این پروسه در قالب داستان سرایی شما نیاز به تعریف داستانی در مورد محصول خود خواهید داشت. فعالیت شما به عنوان یک بازاریاب محصول با تیم گسترده تری از بازاریابی و تیم محصول میتواند شرایط را برای پاسخ به سوالاتی مهم نظیر علت ساخت محصول، تعیین نوع چالش های برطرف سازی شده این محصول، کاربرد محصول برای کدام گروه هدف بوده و علت خاص بودن محصول را ایجاد کند.
کسب اطمینان از نقش محصول در برطرف سازی نیاز های مخاطبین
شما بایستی از تاثیر محصولات خود در نیاز مشتریان و گروه هدف اطمینان یابید. مطابق تحقیقات صورت گرفته جهت بررسی پرسونا های خریداران و گروه هدف شما بایستی به تعیین چالش ها و نقاط ضعف مشتریان خود که سعی در رفع آن ها دارید بپردازید.
به روز رسانی محصولات خود را در طول زمان از یاد نبرید
مرتبط باقی ماندن محصولات شما در طول زمان از ضروریات میباشد. ضمن بروز تغییرات در چالش ها، انتظارات و نیاز ها با گذر زمان، اطمینان از مرتبط باقی ماندن استراتژی بازاریابی محصول جدید و خود محصول از وظایف شما است. این موضوع به معنای مدیریت تغییرات کوچک بروز یافته در استراتژی بازاریابی محصول و یا اصلاح خود محصولات میباشد.
سیستم عملکردی بازاریابی محصول
سیستم بازاریابی محصول به عنوان راهنمایی جهت موقعیت، تعیین قیمت و شناخت محصول شما میباشد که این فرآیند شما را در زمینه توسعه، ارائه و معرفی محصول به گروه هدف کمک کرده تا نسبت به محل عرضه و توسعه محصول خود آگاهی یابید.
الف) ارائه تعریفی از گروه هدف و پرسونای خریداران
ب) تعیین جایگاه و پیامی برای محصول به منظور ایجاد تمایز نسبت به سایر محصولات
ج) تعیین اهداف برای محصولات
د) قیمت گذاری محصولات
ه) عرضه محصولات