امروزه هر کسبوکاری فارغ از نوع فعالیتش، نیاز به یک سایت برای معرفی خود در فضای اینترنت دارد. در واقع داشتن یک وب سایت به بخشی از شناسنامهی برندها تبدیل شده است. اگر به دنبال ایجاد یک وب سایت به سریع ترین و آسان ترین راه هستید، اما هیچ پیشینه فنی یا تجربه مرتبطی ندارید، استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) به همراه یک قالب سایت مطمئنترین انتخاب شما است.
اما قالب سایت چیست؟ باید چه معیارهایی را برای انتخاب یک قالب مناسب در نظر داشته باشیم؟ برای دریافت پاسخ این سوالات، در ادامه با ما همراه باشید.
قالب سایت چیست؟
قالب وب سایت، صفحه یا صفحات از پیش طراحی شدهای است که هر کاربر میتواند به وسیله آن یک وب سایت بسازد و محتوای مورد نظر خود را اعم از متن، تصویر، ویدئو و … در آن منتشر کند. در واقع، قالبهای سایت یک چارچوب طراحی آماده هستند که برای تبدیل شدن به وبسایتهای کامل فقط به محتوای اختصاصی شما نیاز دارند.
قالبهای سایت معمولا با کدهای HTML و CSS ساخته شده و شامل طراحی، طرح بندی، سایز، نوع فونت، منو، هدر، فوتر و سایر ویژگیهای مورد نیاز یک سایت را میشوند. قالبهای آماده این امکان را به اشخاص میدهند تا از تمام پیچیدگیهای مراحل فنی طراحی یک قالب عبور کرده و سایتی متناسب با معیارهایشان که به صرفهتر هم هست، داشته باشند.
پیش از خواندن ادامه مطلب پیشنهاد میکنیم مقاله «طراحی سایت چیست و چه مراحلی دارد؟» را هم مطالعه کنید.
چگونه بهترین قالب سایت را انتخاب کنیم؟
با وجود انبوهی از قالبها که در اینترنت یافت میشود، انتخاب یک قالب مناسب برای سایت ممکن است کمی سخت باشد. یک قالب باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد و از یک ارائهدهنده قابل اعتماد تهیه شده باشد. از طرفی هر کسبوکاری باید متناسب با نیازهایی که دارد و نوع سایتی که میخواهد راهاندازی کند، قالب سایتش را انتخاب کند. ما در ادامه ۵ نکته آوردهایم که به شما کمک میکند، مناسبترین قالب را برای سایتتان انتخاب کنید.
-
هدفتان از ساخت سایت را مشخص کنید
اولین و مهمترین کاری که در ابتدا باید انجام دهید این است که هدفتان از ساخت سایت چیست؟ میخواهید یک سایت برای شرکتتان بسازید؟ یا یک سایت فروشگاهی برای فروش محصولاتتان؟ شاید هم نیاز به یک سایت شخصی دارید. شما باید درک روشنی از پروژههای آینده خود، اهدافتان، اهداف یا مشکلات بازدیدکنندههای احتمالیتان داشته باشید. این مرحله بسیار مهم است، زیرا ساختار سایت و ویژگی های اصلی آن را مشخص می کند. می توانید پیش از انتخاب قالب وب سایت، سایت رقبایتان را بررسی کنید و آنها را با معیارها و دیدگاههای خود مقایسه کنید.
در نهایت موارد مهمی که باید در نظر بگیرید را در زیر آوردهایم:
- زمینه کسبوکار شما
- پرسونای خریدار و یا مشتری سایتتان
- اهداف و پروژههایتان
- مشکلات احتمالی
نکته: پیشنهاد میکنم همه موارد لازم و معیارهایتان را یادداشت کنید و هنگام انتخاب یک قالب از آنها کمک بگیرید.
-
قالب های سایت ریسپانسیو (واکنشگرا) انتخاب کنید
از آنجایی که ۶۳.۴٪ از کاربران اینترنت برای وبگردی از تلفن همراه استفاده میکنند، بنابراین داشتن وب سایتی که با موبایل سازگار باشد، بسیار ضروری است. تقریبا تمام قالب های مدرن با استفاده از آخرین فناوریها و به صورت ریسپانسیو، طراحی شدهاند؛ با وجود این، شما باید مطمئن شوید، قالبی که انتخاب میکنید در همه دستگاهها به خوبی اجرا میشود.
نکته: شما میتوانید قبل از خرید یا استفاده از قالب، از حالت پیشنمایش آن بر روی دستگاههای دگیر خود مانند گوشی هوشمند، استفاده کنید. به این صورت میتوانید نحوه اجرای قالب بر روی دستگاههای دیگر را چک کنید.
اگر میخواهید با مفهوم ریسپانسیوسازی قالب سایت آشنا شوید، میتوانید به مقاله «طراحی سایت ریسپانسیو چیست و چه اهمیتی دارد؟» مراجعه کنید.
-
قالب وب سایت انعطافپذیر انتخاب کنید
داشتن یک قالب وب سایت انعطافپذیر از آن جهت اهمیت دارد که میتوانید وب سایت خود را سفارشیتر کنید. برای مثال شما میخواهید قالب وبسایتتان با هویت برندتان سازگار باشد؛ اگر قالبی انعطافپذیر داشته باشید، میتوانید فونت، رنگ، اندازه و سایر عناصر را تغییر دهید. البته این را هم در نظر داشتهباشید که انعطافپذیری بیش از اندازه میتواند تاثیر بدی روی عملکرد سایتتان بگذارد.
بنابراین سعی کنید نزدیکترین قالب را برای کسبوکار و اهداف خود انتخاب کنید تا کمتر به سفارشی کردن قالب متناسب با معیارهایتان، نیاز داشته باشید.
نکته: برای این که بتوانید نزدیکترین قالب به نوع کسبوکار و اهدافتان را پیدا کنید، میتوانید در دستهبندی مخصوص به آن به جستجو بپردازید. برای مثال اگر میخواهید یک سایت سفارش غذا راهاندازی کنید، در میان قالب های فروشگاهی و سفارش غذا به دنبال قالب مورد نظرتان بگردید.
-
داشتن پشتیبانی خوب را ملاک قرار دهید
قالبهای رایگان و پولی زیادی در اینترنت وجود دارند، اما همه آنها طبق برنامه کار نمیکنند! ممکن است قالبی خریداری کنید و ناگهان متوجه شوید که نقص یا مشکلی دارد. شاید حتی به دلیل عدم دانش و تسلط در کدنویسی و طراحی قالب، در ویرایش قالب و شخصیسازی آن دچار مشکل شوید.
این مشکلات تنها استفاده از خدمات پشتیبانی قالب خریداری شده، حل میشوند. بنابراین داشتن پشتیبانی خوب، یک گزینه مهم به حساب میآید.
بنابراین قبل از خردی قالب نسبت به اصالت ارائه دهنده آن اطمینان پیدا کنید و همچنین پیگیری کنید که آیا خدمات پشتیبانی دارند یا نه. خدمات پشتیبانی خوب شامل تماس مستقیم با تیم پشتیبانی، چت آنلاین، تیکت، راهنماهای ویدئویی گام به گام و… میشوند. شرکتها و سایتهایی که چنین خدماتی را به مشتریان خود ارائه میدهند قابل اعتمادتر نیز هستند.
-
داشتن قابلیتهای تبلیغاتی و بازاریابی برای رقابت مهم است!
با حضور وب سایت های بسیار زیادی که در فضای آنلاین وجود دارند، متمایز شدن از رقبا سخت میشود. به همین دلیل در نظر داشته باشید که اگر به دنبال بازاریابی و پیشی گرفتن از رقبایتان هستید، باید حداقلهای مورد نیاز برای این کار را داشته باشید.
سئو یکی از این حداقلهای مهم در طراحی سایت است. برخی موارد در سئو تکنیکال وجود دارند که باید در کدنویسی قالبسایت رعایت شود. بنابراین اگر میخواهید در رتبهی بالاتری از رقبایتان قرار بگیرید و بازدیدکنندهها سریعتر شما را پیدا کنند، باید سئوی قالبسایتتان را جدی بگیرید.
برای این که بیشتر با اهمیت سئو در طراحی سایت آشنا شوید میتوانید به مقاله «همه چیز درباره طراحی سایت و سئو آن» مراجعه کنید.
در نتیجه
قالبهای وبسایت، نقش عمدهای در آسانسازی استفاده مداوم از اینترنت دارند. دیگر لازم نیست برای ساخت سایت یا بیان هویت برند خود و یا فروش کالا، یک برنامه نویس باشید. قالب ها این امکان را فراهم میکنند تا با استفاده از استعداد طراحان و توسعهدهندگان وب، سایتی جذاب و سازگار با نیازهای خود بسازید؛ از این گذشته یک سیستم مدیریت محتوای خوب به شما اجازه میدهد تا بسترهای متفاوت و جدید را آزمایش کنید تا زمانی که بهترین بستری را پیدا کنید که به بهترین شکل به نیازهایتان پاسخ دهد.
منبع: weblium.com , monsterhost.com , blog.boxmode.com
پندپلاس
توسعهدهندههای ماهر پندپلاس، بروزترین و کارآمدترین قالبهای سایت را برای مشتریان به صورت اختصاصی طراحی میکنند. آژانس دیجیتال مارکتینگ پندپلاس ارائه دهنده خدمات مارکتینگ و طراحی سایت است. با پندپلاس میتوانید، به یک سایت و قالب سایت اختصاصی که متناسب با کسبوکارتان است، دست یابید. برای کسب اطلاعات بیشتر از فرم مشاوره استفاده کنید و یا با ما تماس بگیرید!