از آنجایی که شبکههای اجتماعی به بخشی از زندگی ما تبدیل شدهاند، بازاریابی از طریق این شبکهها تاثیرگذاری بالایی پیدا کردهاند. افراد عادی برای مشاوره در مورد تصمیمگیری خرید به افراد مطرح در اینستاگرام، شخصیتهای توییتر و کاربران یوتیوب مراجعه میکنند. به دلیل تاثیر بالایی که این افراد بر مخاطبان خود میگذارند، به آنها اینفلوئنسر میگویند. برخی از این افراد در سالهای اخیر با تبلیغات خود تاثیر بسیار عمیقی بر مخاطبان ایجاد کردهاند و باعث ایجاد زمینهای در حوزه مارکتینگ با عنوان «اینفلوئنسر مارکتینگ» شدهاند.
شبکههای اجتماعی نیز به افراد عادی این فرصت را دادهاند تا از طریق محتوا و تعامل برندسازی کنند. اینفلوئنسرهای جدید نسبت به سلبریتی های سنتی ارتباط بیشتر و تاثیر گذارتری با مخاطبان دارند.
کشورهای سراسر جهان به شکلهای مختلفی از پلتفرمهای شبکههای اجتماعی استفاده میکنند. از آنجایی که افراد بیشتری هر روز به شبکههای اجتماعی میپیوندند، شرکتها متوجه شدهاند که میتوانند از این پلتفرمها برای بازاریابی استفاده کنند.
آمارهای جالب از تاثیر اینفلوئنسر مارکتینگ
هر روزه علاقه به اینفلوئنسر مارکتینگ در حال افزایش است. طبق تحقیقات انجامشده در زمینه تاثیر اینفلوئنسر مارکتنیگ، آمار جالبی به دست آمدهاست که به کسبوکارها در زمینه مارکتینگ کمک بسیاری میکند. پس بیایید نگاهی به برخی از چشمگیرترین نتایج این مطالعات بیندازیم.
۱. ۷۰ درصد نوجوانان به اینفلوئنسرها بیشتر از سلبریتیهای سنتی اعتماد دارند
ایجاد اعتماد توسط اینفلوئنسرها برای برندها به لطف بازاریابیهای جدید بسیار رشد کردهاست. به حدی که از هر ۱۰ کاربر اینستاگرام ۷ نفر از آنها میگویند اینفلوئنسر مورد علاقه آنها بیشتر از دوستانشان بر تصمیمگیری آنها تاثیرگذار هستند.
۲. ۸۶ درصد از زنان از شبکههای اجتماعی برای مشاوره خرید استفاده میکنند
این آمار باید برای هر برندی که زنان را به عنوان مخاطبان اصلی خود یا در محدوده مشتریان ایدهآل خود می داند، مهم باشد. به نظر میرسد اگر میخواهید بر زنان بیشتری تاثیر بگذارید و آنها را متقاعد به خرید محصول یا خدمات خود کنید، باید در شبکههای اجتماعی حضور داشتهباشید و در کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ خود از اینفلوئنسرهایی که زنان به آنها علاقمند هستند استفاده کنید.
۳. توصیه های اینفلوئنسرها بر ۴۹ درصد از مصرفکنندگان تاثیر میگذارد
این آمار اهمیت روزافزون اینفلوئنسرها در شبکههای اجتماعی را برای برندها به منظور ارتباط با مخاطبان خود نشان میدهد. نه تنها ۴۹ درصد از مصرفکنندگان به توصیههای اینفلوئنسر وابسته هستند، بلکه ۴۰ درصد از آنها هم پس از دیدن آن در توییتر، یوتیوب یا اینستاگرام محصول یا خدماتی را خریداری کردهاند.
۴. برخی شبکههای اجتماعی برای پرورش اینفلوئنسرها یک صندوق میلیارد دلاری اختصاص دادهاند
افرادی که صدای منحصربهفرد و خلاقیت دارند با استفاده از این صندوق حمایت میشوند و افراد با این حمایت میتوانند به یک اینفلوئنسر تبدیل شوند. این صندوق از ۲۰۰ هزار دلار در زمان تاسیس شروع شدهاست و انتظار میرود طی سه سال آینده به ۱ میلیارد دلار در ایالات متحده افزایش یابد. هدف آنها ایجاد ارتشی از اینفلوئنسرها است که بتوانند از طریق مشارکت با برندها و اینفلوئنسر مارکتینگ امرار معاش کنند.
۵. کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ به ازای هر دلار خرج شده ۵.۷۸ دلار درآمد کسب میکنند
وضعیت اینفلوئنسر مارکتینگ و تاثیر عمیق اینفلوئنسرها ۲۰۲۰ نشان داد که ۶۶ درصد از بازاریابان قصد دارند بودجه اینفلوئنسر مارکتینگ خود را افزایش دهند. این حوزه از بازاریابی در حال تبدیل شدن به کانالی است که سریعترین رشد را برای برندها دارد و جستجوی ارگانیک، جستجوی پولی و بازاریابی ایمیلی را شکست دادهاست.
۶. اینفلوئنسر مارکتینگ به برندها کمک میکند تا مشتریان بهتری به دست آورند
ایجاد روابط با اینفلوئنسرهایی که برند شما را معرفی میکنند و ایجاد کمپینهایی که با ارزشهای فالوورهای اینفلوئنسر همسو باشد، بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کردهاست. علاوه بر این، ۵۱ درصد از بازاریابان میگویند اینفلوئنسر مارکتینگ به آنها کمک میکند تا مشتریان بهتری به دست آورند.
۷. ۵۷ درصد از شرکتهای مد و زیبایی در اینفلوئنسر مارکتینگ شرکت میکنند
مد و زیبایی صنایعی هستند که به شدت به اینفلوئنسر مارکتینگ متکی هستند، زیرا رشد ارگانیک برای برندها بدون تبلیغات چالش برانگیز شدهاست. در این بخش، اکنون ۵۷ درصد از شرکتها از اینفلوئنسرها به عنوان بخشی اصلی بازاریابی خود استفاده میکنند، در حالی که ۲۱ درصد در حال برنامهریزی هستند که این مدل بازاریابی را به استراتژی خود در سال آینده اضافه کنند.
۸. برنامههای افزایش هزینه اینفلوئنسر مارکتینگ در برندهای بزرگ
برندها و بازاریابان بیشتری به نتایج باورنکردنی از تاثیر اینفلوئنسر مارکتینگ دست پیدا کردهاند. این تاثیر منجر به افزایش تخصیص بودجه برای این امر منجر شدهاست، به طوری که حدود ۷۱ درصد از بازاریابان برنامهریزی میکنند تا بودجه خود را در ۱۲ ماه آینده افزایش دهند و اکثریت آنها ترجیح میدهند با میکرو اینفلوئنسرها کار کنند.
۹. صنعت بازاریابی اینفلوئنسر در سال ۲۰۲۲ به ۱۳.۸ میلیارد دلار رسیده است
به عنوان یک صنعت، اینفلوئنسر مارکتینگ در دو سال گذشته به طور تصاعدی گسترش یافتهاست. این صنعت با ارزش تنها ۱.۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶، در ۲۰۲۲ به ۱۳.۸ میلیارد دلار رسیدهاست چرا که این صنعت به بازار تاثیرگذارتری تبدیل شدهاست.
۱۰. ۸۳ درصد از مردم به شبکههای اجتماعی برای هدایت تصمیمات خرید اعتماد دارند
بیش از سه چهارم مصرفکنندگان به نظراتی که در شبکههای اجتماعی از جمله نظرات دوستان، خانوادهها و اینفلوئنسرها میدهند اعتماد میکنند تا به آنها در تصمیمگیری درست در مورد خرید محصول یا خدمات کمک کنند.
جمعبندی
آمار و ارقام بالا مستقیما به اهمیت اینفلوئنسر مارکتینگ و تاثیر عمیق آن بر مصرفکنندگان اشاره میکند. این روزها اگر کسبوکاری میخواهد در فضای مجازی فعالیت داشتهباشد، بایستی اینفلوئنسر مارکتینگ را به عنوان یکی از اصلیترین کانالهای بازاریابی دیجیتال درنظر بگیرد.
اگر به دنبال تدوین یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ تاثیرگذار هستید، ما میتوانیم در این راه همراهتان باشیم! آژانس دیجیتال مارکتینگ پندپلاس متشکل از تیمی حرفهای و جوان، ارائهدهنده خدمات دیجیتال مارکتینگ است. شما میتوانید برای دریافت مشاوره در زمینه مارکتینگ با ما تماس بگیرید و یا از فرم مشاوره استفاده کنید.