پندپلاس
آژانس دیجیتال مارکتینگ پندپلاس
آدرس پستی
تهران خیابان شهید بهشتی ابتدای خیابان سرافراز برج دریای نور طبقه چهار واحد۴۰۴
تماس بگیرید

تدوین استراتژی سئو محتوا بخش مهمی از فرایند سئو سایت است که به واسطه آن شما نقشه راه را در دستان خود دارید و بر اساس آن حرکت می‌کنید. مزیت این نقشه جلوگیری از خارج‌شدن شما از مسیر اصلی تولید محتوا بوده و همیشه شما را در راستای تولید محتوای باکیفیت در مسیر درستی قرار می‌دهد.

با استفاده از استراتژی سئو محتوا تمامی فعالیت‌های شما منظم و بر اساس مطالعات و برنامه از پیش تعیین‌شده پیش خواهد‌رفت. در این صورت شما تنها تولید محتوا نمی‌کنید، بلکه بر اساس نیاز مخاطب و تحلیل موتورهای جستجو عناوین تولید محتوا را از قبل تعیین می‌کنید و موضوعاتی که مخاطبان به دنبال آن هستند را ارائه می‌دهید.

 

استراتژی سئو محتوا چیست؟

استراتژی سئو محتوا یک برنامه دقیق برای تولید محتوا با هدف بهبود رتبه‌بندی یک وب‌سایت در موتورهای جستجو به منظور جذب ترافیک ارگانیک بیشتر است.

به زبان ساده، استراتژی سئو محتوا یه معنی ارائه محتوای آموزشی باکیفیت با هدف کمک به مخاطبان برای تصمیم‌گیری صحیح است. یکی از مزایای اصلی استراتژی سئو محتوا موفق، همراهی کامل مشتریان با کسب‌وکار شما در قیف خرید است. در نتیجه، شرکت شما بدون توجه به مرحله‌ای که مشتریان در قیف خرید هستند، به منبعی قابل اعتماد و آشنا برای آنها تبدیل می‌شود.

 

گام‌های کلیدی استراتژی سئو محتوا

اکنون که مفهوم بهینه‌سازی محتوا را درک کرده‌اید، بیایید به برخی اقدامات عملی که می توانید برای تدوین استراتژی سئو محتوای خود انجام دهید، بپردازیم.

 

۱. تحقیق کلمات کلیدی

تحقیق در مورد کلمات کلیدی پایه و اساس یک استراتژی سئو محتوا است. هدف از تحقیق در مورد کلمات کلیدی یافتن کلمات کلیدی مرتبط و پربازدیدی است که پیرامون کسب‌وکار شما در موتورهای جستجو سرچ می‌شود.

برای پوشش جامع موضوعی که بر آن متمرکز هستید و کسب رتبه مناسب، باید کلمات کلیدی را برای تولید محتوا در تمام مراحل قیف خرید پیدا کنید.

  • مرحله TOFU (بالای قیف): کلمات کلیدی این بخش را برای بیان مشکل مخاطبان بهینه‌سازی کنید و از طریق معرفی مشکل، ترافیک را به سایت خود هدایت کنید.
  • مرحله MOFU (وسط قیف): کلمات کلیدی تخصصی را در این مرحله برای کاربرانی که در حال بررسی محصولات مختلف برای حل مشکلات خود هستند، مورد هدف قرار دهید.
  • مرحله BOFU (پایین قیف): کلمات کلیدی رفع مشکل و پیامدهای بعدی آن را در این مرحله بیابید و کاربران علاقمند به خرید محصولتان را هدف قرار دهید.

 

۲. خوشه‌های موضوعی ایجاد کنید

هنگامی که کلمات کلیدی مرتبط را برای تمام مراحل قیف محتوا پیدا کردید، باید آن‌ها را در خوشه‌های موضوعی سازماندهی کنید.

خوشه موضوعی بسته‌ای از کلمات کلیدی است که یک موضوع را از زوایای مختلف توصیف می کند. این کلمات کلیدی به یک صفحه پیلار مشترک (که محتوای ستون نیز نامیده می شود) پیوند می خوردند و موضوع اصلی را با جزئیات کامل‌تری پوشش می‌دهند.

به عنوان مثال، اگر موضوع شما “کفش دویدن” است، صفحه ستون می تواند “راهنمای خرید کفش دویدن” باشد. کلیدواژه ها برای این صفحه ستون می تواند عبارات زیر باشد:

  • انواع کفش دویدن
  • اشتباهات دویدن
  • نکات دویدن
  • تمرینات دویدن
  • مشکلات کفش دویدن

ایجاد چنین خوشه‌های موضوعی مرتبط با موضوعات بالا، اعتبار شما را در بازاری که فعالیت دارید بالا می برد و برای کلمات کلیدی هدف خود رتبه بالاتری کسب خواهید‌کرد.

 

۳. معیار کیفیت محتوا را تعیین کنید

اکنون که کلمات کلیدی هدف خود را شناخته­اید، زمان آن رسیده که معیارهای محتوای باکیفیت و مورد نیاز مشتری را از طریق تجزیه و تحلیل رقبا تعیین کنید. معیارهای محتوا به شما کمک می­کنند تا تعداد کلمات، کیفیت، نوع، ماهیت و هدف جستجوی محتوای خود را تعیین کنید. برای تعیین معیارهای محتوا، کلمه کلیدی مورد نظر خود را جستجو کنید و ۱۰ صفحه برتر رتبه‌بندی را مورد بازبینی قرار دهید.

اطلاعات زیر را در مورد محتوای که می­خواهید تولید کنید یادداشت کنید و از این معیارها برای هدایت فرآیند تولید محتوای خود استفاده کنید.

  • تعداد کلمه
  • تعداد تصاویر و فیلم‌ها
  • مجموع لینک‌های داخلی و خارجی
  • استفاده از کلمه کلیدی در محتوا و سرفصل‌ها
  • تنوع کلمات کلیدی در محتوا
  • نوع محتوا (لیست پست، راهنما، آموزش، راهنمای خرید، اطلاع رسانی، مقایسه و …)
  • هدف جستجو (چه چیزی به کاربر کمک می کند؟)

به همین ترتیب، تعداد تصاویر، ویدئوها و لینک‌های داخلی و خارجی افزایش می­یابد. از هدف جستجو، نوع محتوا و تغییرات کلمه کلیدی برای هدایت فرآیند نگارش محتوای خود استفاده کنید.

 

۴. عنوان صفحه، URL و سرفصل ها را بهینه کنید

سئوی داخلی صفحه با بهینه‌سازی عنوان صفحه، URL و سرفصل ها شروع می شود. در ادامه نحوه انجام آن را بیان کرده‌ایم:

  • عنوان: از کلمه کلیدی مورد نظر خود در ابتدای عنوان استفاده کنید.
  • URL: از یک URL کوتاه (دو تا سه کلمه‌ای) با کلمه کلیدی مورد نظر خود استفاده کنید.
  • سرفصل‌ها: از کلمه کلیدی هدف و کلمات مشابه و مترادف آن در تگ‌های H1 (یک بار)، H2 (حداقل دو بار) و H3 (حداقل یک بار) استفاده کنید.

 

۵. توضیحات متا صفحه را بهینه کنید

نقش توضیحات متا این است که جستجوگران را متقاعد کند که روی صفحه شما در نتایج جستجوی گوگل کلیک کنند. بنابراین یک توضیح قانع‌کننده بنویسید که جستجوگران را مجذوب و به محتوای شما علاقمند کند.

 

۶. بهینه‌سازی تصویر و محتوای چند رسانه‌ای

تصاویر، فیلم‌ها و سایر اشکال چند رسانه‌ای نقش مهمی در جذاب‌تر کردن محتوای شما و ماندگاری بیشتر خوانندگان در سایت شما دارند. سعی کنید هنگام ایجاد محتوا از چندین تصویر، اسکرین‌شات و حداقل یک ویدیوی مرتبط استفاده کنید. با استفاده از کلمه کلیدی مورد نظر خود به عنوان متن جایگزین، تصاویر و اسکرین‌شات‌های خود را بهینه کنید.

 

۷. بدنه محتوا را سئو کنید

محتوای خود را با یک پاراگراف مقدمه جذاب و متقاعدکننده شروع کنید که خوانندگان را به محتوای شما علاقمند کند. برای سئو کردن محتوای خود، حداقل یک بار در ۱۰۰-۱۵۰ کلمه اول از کلمه کلیدی مورد نظر خود استفاده کنید تا موضوع خود را زودتر مشخص کنید. همچنین، از کلمه کلیدی هدف خود و تغییرات آن به طور طبیعی در سراسر محتوا استفاده کنید. می‌توانید تغییرات کلمه کلیدی خود را در بخش جستجوی مرتبط جستجوی Google پیدا کنید. در استراتژی سئو محتوا، از کلمه کلیدی هدف خود حداقل یک بار در ۱۰۰ تا ۲۰۰ کلمه پایانی نیز استفاده کنید. نگران چگالی کلمات کلیدی یا دیگر مفاهیم قدیمی از این قبیل نباشید.

محتوای خود را برای خوانندگان بنویسید اما مطمئن شوید که از کلمات کلیدی مرتبط استفاده می‌کنید تا الگوریتم جستجو بتواند آن را شناسایی کند.

 

۸. از «People also Ask» برای هدایت ترافیک بیشتر استفاده کنید

نتایج جستجوی گوگل، بخش «دیگران چه سوالاتی می پرسند» برای اکثر کلمات کلیدی کارساز است. این بخش محبوب‌ترین سؤالات مخاطبان شما را در مورد موضوع شما فهرست می‌کند و بینش خوبی در مورد آنچه خوانندگان شما می‌خواهند یاد بگیرند به شما ارائه می‌دهد. این بخش را برای کلمه کلیدی مورد نظر خود بررسی کنید و از چهار تا پنج سوال مرتبط به عنوان سرفصل های H2 یا H3 در محتوای خود استفاده کنید.

 

۹. پیوندهای داخلی و خارجی را ادغام کنید

پیوندهای داخلی به سایر صفحات مرتبط سایت شما نقش مهمی در انتقال قدرت جستجو و کمک به رتبه بالاتر سایت شما دارند. حداقل از سه تا چهار پیوند داخلی مرتبط در هر صفحه استفاده کنید. همچنین، برای حمایت از ادعاهای خود و معتبرتر کردن محتوای خود، با هر منبع خارجی معتبر پیوند ایجاد کنید.

 

۱۰. محتوای خود را برای حداکثر کاربرد مخاطبان سازماندهی کنید

سازماندهی محتوا برای اطمینان حاصل کردن از مفید و کاربردی بودن آن برای مخاطبان حیاتی است. در اینجا نحوه ساختار صفحات مفید ذکر شده‌است.

  • با لحن محاوره‌ای بنویسید.
  • از پاراگراف‌های کوتاه یک تا دو خطی استفاده کنید.
  • محتوای خود را با استفاده از سرفصل‌ها و زیرعنوان‌ها توزیع کنید.
  • از تصاویر، اسکرین شات‌ها و تصاویر استفاده کنید.
  • در صورت نیاز از لیست‌ها استفاده کنید.
  • برای برجسته‌کردن متن مهم از فرمت بولد، ایتالیک و خط زیر آن استفاده کنید.

 

۱۱. از Calls to Action برای تعامل با خوانندگان استفاده کنید

از دکمه‌های CTA بعد از معرفی هر بخش، در اواسط مطالب در صورت نیاز و در انتهای صفحه استفاده کنید تا خوانندگان خود را به مشترکین و سرنخ‌ها تبدیل کنید. همچنین از پنجره‌های بازشونده و سایر تکنیک‌های تولید سرنخ برای افزایش تبدیل استفاده کنید.

 

۱۲. ابزارهای سئو را در استراتژی محتوا به کار گیرید

ابزارهای بهینه‌سازی محتوا به شما کمک می کند تا تقاضای جستجوگران را درک کنید، کلمات کلیدی مرتبط را پیدا کنید، با موتورهای جستجو ارتباط برقرار کنید و محتوای خود را سریع‌تر بهینه کنید.

در ادامه چند ابزار بهینه‌سازی محتوا کارآمد معرفی شده است.

  • کنسول جستجوی گوگل
  • تجزیه و تحلیل ترافیک گوگل
  • سئو وردپرس توسط افزونه Yoast
  • Google Trends
  • Google Keyword Planner

اگر می‌خواهید بیشتر با ابزارهای سئو آشنا شوید پیشنهاد می‌کنیم مقاله «» را نیز بخوانید.

 

جمع‌بندی

همانطور که در این مقاله دیدید، ایجاد یک استراتژی برای سئو محتوا، علم عجیب و غیر قابل درکی نیست. با این حال، نیاز به درک عمیقی از نیازهای مخاطبان و تکنیک‌های تحقیق کلمات کلیدی دارد. همچنین باید سعی کنید که محتوای باکیفیتی ایجاد کنید تا در مقایسه با رقبا پاسخ جامع‌تری به سوالات مخاطبان دهید.

با همه این تفاسیر اگر به دنبال انجام تدوین یک استراتژی محتوای حرفه‌ای برای کسب‌وکار خود هستید، ما می‌توانیم در این راه همراهتان باشیم! آژانس دیجیتال مارکتینگ پندپلاس متشکل از تیمی حرفه‌ای و جوان، ارائه‌دهنده خدمات دیجیتال مارکتینگ است. شما می‌توانید برای دریافت مشاوره در زمینه دیجیتال مارکتینگ و برندینگ با ما تماس بگیرید و یا از فرم مشاوره استفاده کنید.

برای دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر با ثبت درخواست،

مشاوران ما با شما تماس خواهند گرفت

ارسال نظر
اشتراک در
اطلاع از
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها