پندپلاس
آژانس دیجیتال مارکتینگ پندپلاس
آدرس پستی
تهران خیابان شهید بهشتی ابتدای خیابان سرافراز برج دریای نور طبقه چهار واحد۴۰۴
تماس بگیرید

از اول از همه باید گفت لوگو تنها یک نشان شناسایی نیست و یک لوگوی خوب بر اساس منطقی که در طراحی آن استفاده شده‌است شناخته می‌شود. در نگاه اول وقتی شما لوگو یک برند را می‌بینید از تلاش و حجم کاری که برای طراحی آن انجام شده اطلاعی ندارید و تنها به چشم یک نشان بصری به آن نگاه می‌کنید؛ اما واقعیت این است که انرژی، فکر و تلاش زیادی صرف طراحی یک لوگو می‌شود. در اینجا ما ۱۰ اصل از اصول طراحی لوگو را مورد بررسی قرار داده‌ایم که باید هنگام طراحی یک لوگو (با راهنمایی حرفه ای از یک طراح برند) به آنها توجه ویژه داشته باشید.

 

لوگو چیست؟

در یک تعریف ساده، لوگو نشان تجاری است که از متن و تصاویر نمادینی تشکیل شده‌است که توسط یک سازمان برای شناسایی هویت خود اتخاذ می‌شود. در حالت ایده آل، لوگو برندی را به مخاطب معرفی می‌کند و در عین حال آن را از رقبا متمایز می‌کند. برای مثال المان پیکان نارنجی آمازون از حرف A تا Z امتداد دارد که نشان دهنده ارائه محصولات در طیف گسترده بوده و همچنین فرم لبخند طراحی شده در لوگو بیانگر رضایت مشتری است.

لوگو قابلیت انتقال معنا و مفهوم بالایی دارد و می‌تواند به طور کامل صنعت، خدمات و ارزش‌های یک کسب‌و‌کار را در یک طرح بصری با مصرف‌کنندگان به اشتراک بگذارد تا آنها بتوانند به سرعت تصمیم بگیرند که آیا این کسب‌و‌کار برای آنها مناسب است یا خیر.

 

ویژگی های یک لوگو خوب چیست؟

یک لوگوی خوب، داستان برند شما را با استفاده از عناصر طراحی مانند رنگ، فونت، تصاویر و اشکال بیان می‌کند. تشخیص آن در برابر رقبا آسان خواهد‌بود و در هر کجا که دیده می‌شود تأثیر گذار است. یک لوگوی خوب همچنین در هر رسانه‌ای هویت خود را حفظ می‌کند و قابل ارائه است، چه روی کارت ویزیت باشد چه در اینستاگرام.

همه ما سلایق شخصی خودمان را داریم، اما معیارهای عینی وجود دارد که می‌توان بر اساس آنها یک لوگو را از نظر فنی مورد بررسی قرار داد. به گفته تامارین مورلی، طراح لوگو و استراتژیست برند فعال در ملبورن، که با آژانس هایی از جمله (Truly Deeply) و (TANK) کار کرده‌است، لوگو نماینده یک مفهوم قوی و کلیدی کسب‌و‌کار است.

لوگو می‌تواند به هر اندازه‌ای که شما می‌پسندید زیبا طراحی شود، اما اگر هویت و معنایی نداشته باشد و حامل پیامی برای ایجاد ارتباط با بقیه نباشد، لوگوی خوبی نخواهد‌بود. باید در برقراری ارتباط با نام تجاری، هدف و شخصیت کسب‌و‌کار موثر باشد و در عین حال این مفاهیم را به روشی بسیار ساده و واضح به دیگران انتقال دهد. البته فراموش نکنید که لوگو باید به یاد ماندنی و قابل تشخیص هم باشد.

 

عناصر طراحی یک لوگو

اجزای اصلی تشکیل‌دهنده یک لوگو عبارتند از:

  • رنگ ها
  • تایپ / فونت
  • خط
  • شکل
  • فضای منفی
  • گرافیک / نماد
  • چیدمان

 

چگونه طراحی لوگو انجام دهیم؟

وقتی صحبت از طراحی لوگو است، همیشه باید با استراتژی پیش رفت. لازمه داشتن استراتژی نگاهی عمیق به کسب و کار، هدف، شخصیت، پیشنهاد و نقطه تمایز آن است.

تامارین می‌گوید: «من هیچ پروژه طراحی لوگو را تا زمانی که درک کاملی از همه کسب‌و‌کار پیدا نکنم شروع نخواهم کرد.» پس به یاد داشته باشید تا زمانی که درک درستی از کسب‌و‌کار پیدا نکنید، طراحی لوگو بی فایده است و تنها با دانستن برخی مفاهیم اولیه آن کسب‌و‌کار، طراحی لوگو خوبی نخواهید‌داشت.

 

۱۰ اصل از اصول طراحی لوگو

 

۱۰ اصل از اصول طراحی لوگو

 

۱. لوگو را ساده طراحی کنید

وقتی صحبت از تاثیرگذاری است، سادگی پادشاه است. تامارین می‌گوید: «طرحی که جسورانه و ساده باشد، بسیار به یاد ماندنی‌تر و قابل تشخیص‌تر از طرحی است که جزئیات بسیار زیادی دارد». “جزئیات می‌توانند به زبان بصری بیان شوند و در فرم‌های مختلفی گسترش یابند، اما طراحی خود لوگو باید ساده باشد. البته لازم نیست خیلی هم ساده باشد، اما باید طرحی باشد که قابلیت تبدیل به یک نماد دیجیتال کوچک را داشته باشد.”

فراموش نکنید اپل با لوگو ساده خود دنیا را فتح کرد.

۲. لوگو برای مخاطب طراحی شود

یکی دیگر از اصول طراحی لوگو، توجه به مخاطب در طراحی لوگو است. هر برندی مخاطبان هدفی دارد که شما بایستی ویژگی‌های بارز آنها را از قبیل جنسیت، سن، مکان، درآمد، شغل و غیره در نظر بگیرید.

اجازه ندهید هنجارهای صنعتی که در آن هستید شما را محدود کنند و حتما سعی کنید مخاطب را در طراحی لوگو الویت قرار دهید. تامارین می‌گوید: « برخی قوانین برای شکستن وضع شده‌اند.» برخی اصول صنعتی واقعا فرسوده شده‌اند و مردم از آنها خسته شده‌اند. از این حالت کسل‌کننده فاصله بگیرید و در تغییرات نوین سهیم باشید.

طرح لوگو سرگرم کننده (Chupa Chups) جوانان بسیار زیادی را هدف قرار می‌دهد.

۳. لوگو را به یاد ماندنی طراحی کنید

با راه‌اندازی هزاران استارت آپ جدید در هر سال، ایجاد لوگوی متمایز از همه چالشی بزرگ است. از دیگر اصول طراحی لوگو، طراحی لوگو به صورت به یاد ماندنی است. برای طراحی لوگو از نقوش و نمادهایی که در طرح‌های کلی و پر تکرار استفاده می‌شوند، دوری کنید. تامارین پیشنهاد می‌کند برای تازگی  لوگو، از ریشه‌های برند خود برای طراحی استفاده کنید. او می‌گوید: «منابع زیادی برای افراد وجود دارد که می‌توانند از محتوای موجود خود «الهام بگیرند» و بر اساس آن لوگو خود را متمایز طراحی کنند. اگر بتوانید داستان یک کسب‌و‌کار را در یک علامت تجاری تعریف کنید، جام مقدس برندسازی را برنده شده‌اید.»

 

استفاده از ریشه‌های برند در طراحی لوگو

 

۴. طراحی لوگو را جاودانه کنید

یکی دیگر از اصول و چالش‌های طراحی لوگو، دستیابی به ظاهری مدرن و در عین حال جاودانه است. تامارین می‌گوید: «این روزها همه چیز آنقدر سریع تغییر می‌کند که در کمترین زمان ممکن طرحی مد می‌شود و به‌طور باورنکردنی همان طرح در زمان کوتاهی از مد می‌افتد. از هر چیزی که بسیار شیک است اجتناب کنید زیرا زمانی که پروژه برندسازی به پایان برسد، احتمالاً از مد افتاده است. لوگوهایی که صرفا تایپوگرافیک هستند پتانسیل جاودانگی دارند، و بعید است که از مد بیفتند چرا که بسیار ساده هستند.

آرم خط شکسته قرمز کوکاکولا از سال ۱۸۸۵ بدون تغییر باقی مانده‌است و همین باعث شده است این تصویر در ذهن بسیاری از مردم دنیا حک شود و هیچ گاه آن را فراموش نکنند.

۵. لوگو را با قابلیت تبدیل بالا در رسانه های مختلف طراحی کنید

ممکن است طرح لوگو روی صفحه نمایش کامپیوتر فوق العاده به نظر برسد، اما سوال مهم این است که آیا همین طرح بر روی یک خودکار، بنر تبلیغاتی یا بیلبورد هم به خوبی دیده می‌شود؟

این اصل از اصول طراحی لوگو به ما می‌گوید که لوگو باید به گونه‌ای طراحی شود که بتوان آن را در رسانه‌های مختلف استفاده کرد. تامارین پیشنهاد می‌دهد طرحی را که در طیف وسیعی کاربری دارد را به کار بگیرید، او می‌گوید: «شما به طرحی نیاز دارید که در مقیاس کوچک گرافیکی دیجیتال و همچنین در یک بیلبورد بزرگ قابل پیاده‌سازی باشد. همچنین باید به راحتی با فرمت‌های مختلف سازگار باشد و تطبیق‌پذیری فرمت و همچنین اندازه را داشته باشد.»

۶. در طراحی لوگو از فونت با کیفیت استفاده کنید

فونت (یا فونت‌های) مورد استفاده در لوگو هویت زیادی از برند را نشان می‌دهد.

تامارین می‌گوید: «حتی اگر فقط یک تایپ‌فیس انتخاب کنید و آن را کمی تغییر دهید تا کمی متفاوت به نظر برسد شما آن را منحصربه‌فرد کرده‌اید، اما دقت داشته باشید بایستی تایپ‌فیس شما با هویت کاری که دارید همخوانی داشته باشد. این تغییر و تحول برای تبدیل طرحی که فقط یک کلمه است به یک علامت تجاری کمک می‌کند.»

در این مورد، گوگل برای افزایش کیفیت از serif به sans serif تغییر فرمت داد.

۷. برای لوگو رنگ استراتژیک انتخاب کنید

رنگ‌های مختلف احساسات متفاوتی در مخاطب برمی‌انگیزد و تصادفی نیست که رایج‌ترین رنگ‌هایی که در لوگوی برندهای معروف استفاده می‌شود، آبی (تصور می‌شود که احساس آرامش، ثبات و اعتماد برانگیز است) و قرمز (نشان‌دهنده انرژی، اشتیاق و عمل) است. نود و پنج درصد برندها بیش از دو رنگ در لوگوی خود استفاده نمی‌کنند، و به این معتقدند که بیشتر از آن مخاطب را گمراه می‌کند. رنگ لوگو در برخی محافل برندسازی به عنوان بخشی از امضا کسب‌و‌کار در نظر گرفته می‌شود.

فراموش نکنیم که رنگ قرمز یک انتخاب رایج اما قدرتمند برای لوگوها است.

۸. بهتر است حالت سیاه و سفید لوگو هم زیبایی بصری داشته باشد

در آیتم قبل اهمیت رنگ در طراحی لوگو مطرح شد؛ اما یکی از اصول طراحی لوگو این است که یک لوگو هرگز نباید صرفا بر رنگ متکی باشد. تامارین می‌گوید: «موقعیت‌های زیادی وجود دارد که نشان یک برند به صورت سیاه و سفید طراحی می‌شود. یک لوگو خوب باید در فرمت رنگ خاکستری یا سیاه و سفید هم جذاب و منحصر به فرد به نظر برسد.

آدیداس در یک نگاه شما را خیره می‌کند.

۹. لوگو را متعادل طراحی کنید

ذهن انسان‌ها تصاویری که تعادل حجم و اندازه دارد را زیبا تشخیص می‌دهد، بر اساس مطالعات و کارهای اجرایی انجام‌شده، نسبت طلایی که همان قانون یک سوم است برای چیدمان یک لوگو به طرحی به یاد ماندنی کمک می‌کند. گفته می‌شود، تعادل ریاضی با تعادل نوری ارتباط دارد و تناسب طراحی از نظر بصری قابلیت تاثیرگذاری بیشتری بر مخاطب دارد. بنابراین این اصل از اصول طراحی لوگو را جدی بگیرید!

۱۰. بر حفظ طرح لوگو خود تاکید داشته باشید

هماهنگی میان داستان و هویت کسب‌و‌کاری که یک لوگو به نمایش می‌گذارد، مهم‌ترین اصل از اصول طراحی لوگو است. تامارین می‌گوید: «این امر به استراتژی بازمی‌گردد و بایستی هدف، شخصیت و پیشنهاد برند در لوگو گنجانده شود. شما باید مجموعه این ویژگی‌ها را در کنار هم حفظ کنید و همیشه در هر کاری که در ارتباط با آن برند انجام می‌دهید به آن مراجعه کنید.»

تامارین پیشنهاد می‌کند برای تشخیص یک لوگو خوب این سوالات را بپرسید: «آیا لوگو هویت کسب‌و‌کار شما را بیان می‌کند؟ آیا لوگو با شخصیت و هدف برند مطابقت دارد؟» او همچنین توصیه می‌کند که ابتدا لوگو را به تعداد انگشت شماری از مخاطبان هدف مربوطه نشان دهید. ببینید که آنها چگونه به آن پاسخ می‌دهند. آیا برایشان جذاب است؟ آیا آنها داستانی را که شما فکر می‌کنید بازگو می‌کند؟»

جمع‌بندی

فراموش نکنید لوگو شما اولین نشان تجاری است که دیگران می‌بینند و حتی برخی بر اساس آن شما را قضاوت می‌کنند. در طراحی لوگو تنها به زیبایی بصری بسنده نکنید و حتما اصول بالا را در طراحی خود پیاده سازی کنید تا تاثیر معجزه آسای آن را بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی احساس کنید.

با توجه به این مطلب اگر تمایل دارید لوگوی مخصوص به کسب‌وکار خود را طراحی کنید و می‌خواهید این کار را به یک طراح حرفه‌ای بسپارید، می‌توانید با ما در ارتباط باشید. آژانس دیجیتال مارکتینگ پندپلاس متشکل از تیمی حرفه‌ای و جوان است که می‌تواند در زمینه طراحی لوگو و برندینگ شما را همراهی کند. برای استفاده از خدمات پند‌پلاس می‌توانید با ما تماس بگیرید و یا از فرم مشاوره استفاده کنید.

برای دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر با ثبت درخواست،

مشاوران ما با شما تماس خواهند گرفت

ارسال نظر
اشتراک در
اطلاع از
1 ارسال نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها