این روزها تقریبا همه افراد به دنبال راهاندازی سایت هستند تا بتوانند سهمی در شبکه جهانی اینترنت داشته باشند. اما قطعا همهی افراد برنامهنویسی بلد نیستند و یا با سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس آشنا نیستند. اگر دارید این مقاله را میخوانید احتمالا شما هم با وردپرس آشنایی ندارید؛ ممکن است در این رابطه سوالاتی برایتان پیش آمده باشد؛ مانند این که وردپرس چیست؟ از کجا آمده؟ چه کاربردی دارد؟ نحوه استفاده از وردپرس چگونه است؟
سعی داریم در این مقاله تمامی سوالات رایج در ارتباط با وردپرس را پاسخ دهیم. خواندن این مقاله برای کسانی که با وردپرس آشنایی دارند هم خالی از لطف نیست!
تعریفی ساده از وردپرس
اگر بخواهیم با زبانی ساده بگوییم که وردپرس چیست، درواقع وردپرس (WP) سادهترین و محبوبترین روش، برای خلق یک وبسایت، مدیریت محتوا و پشتیبانی از آن است. هزینهای که از نظر مالی و زمانی برای ایجاد یک سایت وردپرسی صرف میشود، بسیار کم و به صرفه است. (بدون اغراق با نصب وردپرس روی یک سرور میشود در ۵ دقیقه یک سایت راهاندازی کرد!)
وردپرس تعداد زیادی پلاگین و قالبهای متنوع وردپرسی دارد؛ پلاگینهای وردپرس به شما کمک میکند تا بخشهای مختلفی را به سایت خود اضافه کنید و به طور کل دستتان را برای انجام کارهای زیادی باز میگذارند. مهمترین مزیت وردپرس این است که شما میتوانید با استفاده از آن یک سایت را بدون نیاز به مهارت برنامهنویسی یا کمک گرفتن از برنامهنویس راهاندازی کنید.
تاریخچه وردپرس چیست؟
اگر بخواهیم به ریشههای وردپرس برگردیم، به همکاری مت مولنوگ و مایک لیتل در سال ۲۰۰۳ برمیخوریم. این دو شخص به نوعی خالقین وردپرس هستند و به عنوان چهرههای وردپرس شناخته میشوند.
سالها پیش وردپرس ابزاری برای ایجاد وبلاگ بود که به طور گسترده از سمت وبلاگ نویسان مورد استقبال قرار گرفت. اما به مرور زمان، به لطف پیشرفت و تغییرات در کد اصلی و قالبهای وردپرسی، امروزه میتوانیم هر نوع وب سایتی را با وردپرس خلق کنیم.
بیشتر بخوانید: طراحی سایت چیست و چه مراحلی دارد؟
محبوبیت وردپرس
بیش از ۴۳.۳ درصد از سایتهای موجود در جهان اینترنت، سایتهای وردپرسی هستند. در واقع یعنی از هر ۴ وبسایتی که مشاهده میکنید حداقل یکی از آنها با وردپرس طراحی و پشتیبانی میشوند. با حمایت مصرفکنندگان، وردپرس به محبوبترین و پرطرفدارترین راهحل برای ایجاد وبسایت تبدیل شده است.
مدیریت محتوا با وردپرس
اگر با دید فنی وردپرس را تعریف کنیم، باید بگوییم که وردپرس، یک سیستم مدیریت محتوای متن باز (content management system)، تحت مجوز GPLv2 است. هر کسی میتواند به صورت رایگان از نرمافزار وردپرس استفاده کند و یا تغییراتی در آن ایجاد کند.
حالا سیستم مدیریت محتواباز یا (open source) یعنی چه؟
کد منبع یک نرمافزار، بخشی از نرمافزار است که کاربر آن را نمیبیند و نمیتواند کد را تغییر بدهد. کد منبع باز (open source) به این صورت است که به کاربر اجازه دسترسی به کدها را میدهد و کاربر میتواند در این کد ها تغییراتی ایجاد کند؛ به همین دلیل وردپرس سیستم مدیریت محتوایی است که قابلیت انعطافپذیری بسیار زیادی دارد. در واقع شما با کمک این سیستم مدیریت محتوا میتوانید هر نوع سایتی را از قبیل: سایت شرکتی، فروشگاهی، خبری، آموزشی، کاریابی و … بسازید.
سیستم مدیریت محتوا، ابزاری است که مدیریت جنبههای مهم سایت مانند محتوا را بدون نیاز به دانستن دانش برنامهنویسی به آسانی انجام میدهد. در واقعا وردپرس، ساخت یک وبسایت را برای همه، حتی افرادی که توسعهدهنده یا برنامهنویس نیستند، قابلدسترس میکند.
مطلب پیشنهادی: سئو وردپرس
کاربرد سایت های وردپرسی
همه ما میدانیم که داشتن یک وبسایت برای راهاندازی و توسعه کسبوکار بسیار الزامی است و با بهرهمندی از سایت میتوانیم به درآمد بالا دست پیدا کنیم؛ اما همیشه ترس از دست دادن هزینه و دستیابی به یک نتیجه نامطلوب را در دل داریم. خوشبختانه این ترس باوجود سیستم مدیریت محتوایی وردپرس کاملا از بین میرود!
طراحی سایت با وردپرس نه تنها راهاندازی سایت و وبلاگ را آسانتر میکند، بلکه به دلیل انعطافی که وردپرس دارد هر آنچه که درباره آن رویاپردازی میکنید میتوانند به وسیله وردپرس، داشته باشند. مثل:
- وبلاگ شخصی
- سایت نمونه کار و یا سوابق تحصیلی
- سایت فروشگاه آنلاین مجازی
- سایت فیلم آنلاین، موسیقی و پادکست
- سایت خبری
- سایت آموزشی
- و…
جالب است بدانید حتی این سایتی هم که الان در آن مقاله را مطالعه میکنید، مانند سایت کاخ سفید و مایکروسافت و … طراحی وردپرسی دارد.
ویژگی های سایت وردپرسی چیست؟
در زیر برخی از ویژگیهایی که یک سایت وردپرسی دارد را آوردهایم:
- امنیت بالا
- قابلیتهای سئوی قوی
- رسپانسیو بودن سایت و سازگاری با گوشی های هوشمند، تبلت، کامپیوتر و…،
- سازگار بودن با زبان فارسی
- بهروزرسانیهای پیدرپی برای رفع باگها و مشکلات امنیتی
- قابلیت پشتیبانگیری و انتخابکردن قالب دلخواه با توجه به حجم بسیار زیاد قالبها
همچنین متن باز یا Open Source بودن یک سایت وردپرسی، امکان ویرایش و اعمال تغییرات در سایت را ایجاد میکند؛ در واقع با این ویژگی امکان طراحی سایت به شکل دلخواه با ویژگیهای منحصربهفرد وجود دارد.
طراحی سایت با وردپرس را از کجا شروع کنیم؟
در ذهن اکثر ما تصور اشتباهی شکل گرفته است که بدون داشتن علم برنامهنویسی نمیتوان در جهان اینترنت فعالیت کرد، اما این طور نیست!
سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) این امکان را برای افراد فراهم کردهاند که بدون نیاز به دانش برنامهنویسی بتوانند به راحتی کسبوکار اینترنتی خود را راهاندازی کنند؛ البته اگر فردی توانایی برنامهنویسی داشته باشد میتواند با کدنویسی، وبسایت خود را شخصیسازی کند و صاحب یک وبسایت حرفهای شود. البته با سپردن سایت به یک برنامهنویس هم میتوان امکانات ویژهای به سایت اضافه کرد.
وردپرس فارسی چیست؟
شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که وردپرس فارسی چیست و با وردپرس انگلیسی چه تفاوتی دارد؟
باید به شما بگوییم که نسخه فارسی و انگلیسی وردپرس هیچ تفاوتی باهم ندارند و فقط در وردپرس فارسی یک پلاگین فارسیساز و فایلهای زبان فارسی اضافه شده است.
منبع: kinsta.com
اگر شما هم دوست دارید که یک سایت وردپرسی داشته باشید و یا سایت وردپرسی خود را یونیک و حرفهای کنید با شرکت طراحی پندپلاس در ارتباط باشید. شرکت دیجیتال مارکتینگ پندپلاس با تیمی حرفهای و جوان، ارائهدهنده خدمات طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ است. برای کسب اطلاعات بیشتر از فرم مشاوره استفاده کنید و یا با ما تماس بگیرید!