پندپلاس
آژانس دیجیتال مارکتینگ پندپلاس
آدرس پستی
تهران خیابان شهید بهشتی ابتدای خیابان سرافراز برج دریای نور طبقه چهار واحد۴۰۴
تماس بگیرید

آموزش سئو

استراتژی سئو چیست؟ | ۲۳ اصل تدوین استراتژی سئو

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

استراتژی سئو چیست؟ | ۲۳ اصل تدوین استراتژی سئو
ارسال توسط پند
۰۲ بهمن , ۱۴۰۱
زمان مطالعه
20
دقیقه
استراتژی سئو چیست؟ | ۲۳ اصل تدوین استراتژی سئو

قبل از اینکه استراتژی سئو را بررسی کنیم، بهتر است به اهمیت کلمه استراتژی بپردازیم. بدون شک لازمه موفقیت در هر کاری ابتدا تعیین هدف و بعد از آن هم تدوین استراتژی به منظور تحقق هدف است. شما برای حرکت از نقطه A و رسیدن به نقطه B نیازمند برنامه و عملیات اجرایی هستید. استراتژی به شما نقشه کلی مسیر را می‌دهد،  اقدامات لازم در هر مرحله  را گوشزد می­کند و مانع از خارج شدن شما از مسیر اصلی برای دستیابی به هدف می­شود.

برای سئو سایت هم تدوین استراتژی مبتنی بر مطالعات و آمار و ارقام لازم و ضروری است. شما برای اینکه بالاتر از بقیه رقبای خود در موتور جستجو دیده شوید و مخاطب هدف شما را به راحتی پیدا کند، نیازمند یک نقشه راه و تعیین اقدامات اجرایی هستید. بدون تدوین استراتژی سئو، هر حرکتی ممکن است نتیجه عکس داشته باشد و شما را از هدفتان دورتر کند. بنابراین قبل از هر چیز برای سئو سایت خود یک استراتژی تدوین کنید. در این مقاله به این موضوع می‌پردازیم که برای تدوین استراتژی سئو به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

 

استراتژی سئو چیست؟

استراتژی سئو یک برنامه دقیق برای بهبود رتبه یک وب‌سایت در موتورهای جستجو است تا وب‌سایت بتواند ترافیک ارگانیک بیشتری را جذب کند. این استراتژی را چند محور اساسی، از جمله سئو فنی، استراتژی تولید محتوا، سئوی درون صفحه، ساخت لینک و تجربه کاربری شکل می‌دهد.

به زبان ساده، استراتژی سئو یعنی ارائه یک تجربه جستجوی رضایت بخش و کارآمد به مخاطبان شما.

یکی از مزایای اصلی استراتژی سئو موفق سایت،  معرفی برند شما در هر نقطه از سفر مشتری است. در نتیجه، کسب و کار شما بدون توجه به مرحله مشتریان در قیف خرید، به منبعی قابل اعتماد برای مصرف‌کنندگان تبدیل می­شود.

 

نحوه تدوین یک استراتژی سئو

از این بخش تا انتهای این مقاله نگاهی به اصول کلیدی که باید در هنگام نگارش استراتژی سئو برای کسب رتبه در جستجوی ارگانیک در نظر بگیرید انداخته‌ایم و پیرامون آن نکاتی را خاطرنشان کرده‌ایم.

 

۱. اهداف سئو را تعیین کنید

قبل از هر اقدامی، تعیین اهداف در راستای بهینه سازی موتور جستجو (SEO) باید صورت بگیرد. به هر حال، بدون اهداف مشخص، فعالیت‌های سئوی شما در راستای ارتقا سطح درآمد کسب و کارتان قابل اندازه‌گیری نخواهد بود. فراموش نکنید که بایستی نتایج سئو را با معیارهای اصلی کسب و کارتان مانند درآمد و نرخ تبدیل بسنجید و با در نظر گرفتن این معیارها تدوین استراتژی را انجام دهید.

قبل از تعیین هدف سوالهای زیر را از خود بپرسید تا بتوانید هدفتان را به‌درستی تعیین کنید.

آیا می خواهید فروش آنلاین را افزایش دهید؟ برای کدام واحدهای تجاری، محصولات یا خدمات؟

آیا در تلاش هستید سهم بازار را برای مخاطبان خاصی افزایش دهید؟ چگونه مخاطبان را مشخص می­کنید؟ و چگونه موفقیت خود را اندازه گیری خواهید کرد؟

آیا می­خواهید ترافیک وب سایت بیشتری داشته باشید؟ چقدر ترافیک؟ چگونه ترافیک ورودی به یک صفحه را اندازه‌گیری می­کنید؟

آیا به دنبال ایجاد تبدیل و تولید سرنخ هستید؟ چه ابزاری سرنخ ها را اندازه گیری خواهید کرد؟ بازه زمانی که سرنخ ها را اندازه گیری می­کنید چه مدت است؟

با پرسش سوالاتی از این قبیل، شما تلاش های خود را متمرکز بر تحقق یک هدف می­کنید و ابزارها و نحوه ارزیابی آن را هم تعیین می­کنید.

 

۲. اقدامات سئو را مقیاس پذیر و قابل اندازه گیری در نظر بگیرید

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که شرکت‌های سازمانی هنگام توسعه استراتژی سئو وب‌سایت با آن مواجه هستند، مقیاس‌پذیری است. تیم‌های سئو داخلی فوق‌العاده باهوش و کارآمد بوده و چگونگی اقدامات اجرایی را به خوبی می­دانند. اما در مواقعی برای گزارش‌گیری و گزارش‌دهی با مشکلاتی مواجه هستند و قابلیت اندازه گیری اقدامات خود در سئو سایت را ندارند.

یک برنامه سئو محلی بسیار فراترتر از افزونه‌ها و اشتراک نرم‌افزارها است. یکپارچه‌سازی و استانداردسازی اقدامات اصلی به شما کمک می­کندسئو محلی داشته باشید، با دیگر دپارتمان‌ها هماهنگ باشید و در مواقع درخواست ، اقدامات خود را به مدیران گزارش دهید.

برای محلی‌سازی اقدامات سئو سایت از ابزارهایی مانند Google Analytics، Google Search Console، SEMRush یا Ahrefs استفاده کنید.

ابزارهای تحلیل سئو که محلی‌سازی سئو و تحلیل داده‌ها را ممکن می­‌سازد، در مقاله «۱۶ ابزار کاربردی سئو» به تفصیل شرح داده شده‌است.

 

۳. رقبا را تحلیل کنید

تجزیه و تحلیل رقبا برای تعریف مدل تولید محتوا و نحوه ارتباط با مشتریان، بسیار ضروری است. رتبه‌بندی جستجوی ارگانیک رقبای خود، استراتژی وبلاگ‌نویسی آنها و بک لینک های آنها را تجزیه و تحلیل کنید. سپس، تجربه کاربری، فعالیت های آنها در شبکه­های اجتماعی و دیگر اقدامات آنلاین آن‌ها را بررسی کنید.

 

۴. در مورد کلمات کلیدی تحقیق کنید و خوشه های موضوعی بسازید

تعیین کلمات کلیدی اساس هر استراتژی سئو قوی است.  ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما محتوایی که مخاطبان شما از طریق صفحات وب سایت مشاهده می­کنند، بر تصمیم‌گیری آنها در خرید از شما تاثیر بسزایی خواهد داشت.

معمولاً برندهای بزرگ یک موضوع محتوایی را در قالب­های مختلفی ولی به دفعات زیاد تولید می­کنند که عبارات کلیدی خاصی را هدف قرار نمی­دهد و بر انتقال یک پیام خاص تمرکز دارند.

تعیین کلمات کلیدی درست از بروز اشتباه در SEO جلوگیری می­کند و با تمرکز بر تولید محتوای ارزشمند با محوریت این کلمات کلیدی ترافیک وب سایت، تعامل و نرخ تبدیل را افزایش می­دهد.

از خوشه‌های موضوعی غافل نشوید و آنها را در استراتژی سئوی خود در نظر بگیرید. از اتخاذ رویکرد محدود به کلمیات کلیدی اجتناب کنید و موضوعات نزدیک به کلمات کلیدی در قالب خوشه موضوعی بپردازید. کلمات کلیدی فرعی در کنار کلمات کلیدی اصلی برای یک برنامه سئو با کارایی بالا کاملا ضروری هستند.

شما می‌توانید برای تعیین کلمات کلیدی اصلی و فرعی بایستی از ابزارهای تحلیلی که در مقاله ابزارهای سئو ذکر شده‌است استفاده کنید.

 

۵. محتوا را با هدف تعیین‌شده سازگار کنید

هدفی که شما در مرحله اول تعریف کردید و بر اساس آن کلمات کلیدی را تعیین کرده‌­اید، عاملی برای دیده شدن شما در موتور جستجو است. چرا که هدف گوگل این است که مرتبط‌ترین محتوا را در سریع‌ترین زمان ممکن در اختیار کاربران قرار دهد.

بعد از اینکه شما کلمات کلیدی را مشخص کردید، فرایند تولید محتوا را به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر دیده شدن آن کلمه کلیدی در موتور جستجو معطوف کنید. بسته به تعداد دفعات سرچ کلمه کلیدی در موتور جستجو، کار شما سخت یا آسان خواهد بود. نحوه تعیین تولید محتوا با توجه به صنعتی که در آن هستید تعیین می­شود. اینکه شما چگونه صفحه محصولات، وبلاگ و دیگر صفحات را طراحی و محتوای مورد نظر را در آنها بارگذاری کنید به صنعت شما و میزان رقابت مورد نیاز در آن حوزه بستگی دارد.

 

۶. عناوین را برای تقویت نسبت دریافت کلیک به دیده شدن در نتایج جستجوی گوگل متمایز کنید

مهم است پیام خود را به گونه‌­ای متقاعد‌کننده، کوتاه و حاوی اطلاعات مفید ارائه دهید تا در نتایج جستجوی گوگل متمایز شوید و در نهایت، نرخ کلیک به دیده‌شدن افزایش یابد.

کسب رتبه یک در جستجوی گوگل یک موضوع است و کسب رتبه در جستجو موضوعی دیگر. قرار نیست شما به یکباره در صدر نتایج جستجوی گوگل قرار بگیرید اما شما بایستی به گونه­‌ای همه المان­‌ها را در کنار هم بچینید که هوش مصنوعی گوگل به شما امتیاز دهد و شما را جزو سایت‌­های برتر حوزه فعالیت خود قرار دهد. اینکه شما دیده شوید اما کلیک دریافت نکنید، اثر منفی خواهد‌داشت چرا که نسبت دیده شدن به کلیک عامل تعیین کننده رتبه سایت شما است. اگر رتبه شما بالا ولی کلیک پایینی داشته باشید موتور جستجو بعد از مدتی شما را یک منبع غیرمرتبط در نظر می­گیرد و رتبه شما را کاهش می­دهد. پس علاوه بر دیده‌شدن برای دریافت کلیک هم چاره‌اندیشی کنید و محتوا را در نگاه اول به گونه‌ای جذاب و مفید ارائه دهید.

 

۷. استراتژی سئو را بر اساس دیده شدن در تمامی مراحل قیف مشتری تدوین کنید

به یاد داشته‌باشید که هنگام تدوین استراتژی سئو، کل قیف تبدیل مشتری را در استراتژی دخیل کنید. حتی اگر یک برند خرده‌‌فروشی آنلاین را مدیریت می‌­کنید، سئوی بازاریابی آنلاین باید فراتر از صفحه محصولات و صفحات ثبت سفارش باشد. به این فکر کنید که چگونه نیازهای مشتریان شما در طول سفرشان را می‌توانید پاسخ دهید.

شما باید در طول قیف خرید اطلاعات مرتبط، مفید و یک تجربه عالی به مخاطبان خود ارائه دهید. چه مشتریان جدید در حال تحقیق در مورد اطلاعات کلی محصول باشند، چه سؤالات خاص‌تری را در اواسط قیف بپرسند یا در  انتهای قیف خرید مارک‌ها و محصولات را مقایسه کنند، برند شما باید در تمامی این مراحل انتخابی برای مشتری باشد. اگر حتی در یک مرحله از قیف خرید حضور ندارید، رقبای شما برای پر کردن جای خالی وارد عمل خواهند‌شد و امکان اینکه بقیه مسیر خرید را هم با رقبا طی کنند تا به خرید برسند بسیار بالا می‌رود. این رویکرد تضمین می‌­کند استراتژی سئو دامنه کارکردی بالایی داشته‌باشد و تمامی مراحل قیف مشتری را شامل ­شود.

برای مثال

در بالای قیف، افراد بالقوه ممکن است به جای تصمیم‌گیری در مرحله تصمیم‌سازی باشند. بنابراین منطقی است که از پست‌های وبلاگ اطلاعاتی کسب کنند که به آنها کمک کند تا علت اصلی احساس نیاز خود به یک محصول یا خدمت را درک کنند. یا، شاید آنها می­‌خواهند آموزش ببینند اما نمی­دانند از کجا شروع کنند. بنابراین در این مورد، توجه آنها با یک محتوای سرگرم‌کننده آموزشی جلب خواهد‌شد که علاوه بر دریافت اطلاعات آموزشی، آگاهی از برند را نیز به همراه دارد.

در میانه قیف، مشتریان بالقوه شروع به تعامل با برندها و فروشندگان مختلف می­‌کنند. در این مرحله، مشتری ممکن است به دنبال محتوای پیشرفته‌تر و دقیق‌تر یا اطلاعات خاص محصول باشد. که با توجه به استراتژی تعیین‌شده، شما قادر هستید در این مرحله هم با مشتریان تعامل داشته‌باشید و اطلاعاتی که می­‌خواهند را در اختیار آنها قرار دهید.

در انتهای قیف، مشتری ممکن است در حال مقایسه گزینه‌ها و گرفتن تصمیم نهایی باشد. ممکن است بتوانید آنها را با یک ماتریس مقایسه یا نظرات مشتریان از خط پایان خرید عبور دهید و آنها را متقاعد سازید از شما خرید کنند.

دقت کنید که استراتژی سئو شما باید از تنها اولین خرید مشتری فراتر باشد. اگر می­‌خواهید هزینه جذب مشتری خود را کاهش و تعداد فروش را افزایش دهید، به تمام سوالات پس از خرید که ممکن است  برای مشتریان شما پیش بیاید فکر کنید. برای مشتریان فعلی محتوایی ایجاد کنید که وفاداری به برند را افزایش دهد و آنها را تشویق به خرید مجدد کند.

 

۸. در استراتژی سئو برندها را هم درنظر بگیرید

اصولا در ابتدای سفر خرید، مشتریان ممکن است شرکت خاصی را در ذهن نداشته باشند. در نتیجه، آنها تمایل به جستجوی کلمات کلیدی عمومی که مختص هیچ برندی نیست دارند تا ابتدا درباره موضوع یا محصول اطلاعات بیشتری کسب کنند.

علاوه بر مورد بالا، برخی مشتریان هم در سفر خرید خود شروع به بررسی شرکت‌های خاص می‌کنند، اغلب چند برند را جستجو می­کنند. آنها ممکن است نام محصول، نام شرکت، یا نظرات محصول را مطالعه کنند و بر اساس آن تصمیم‌گیری کنند. همچنین آنها ممکن است به دنبال مقالات مقایسه‌ای بین رقبا باشند. فراموش نکنید که در تدوین استراتژی سئو، باید تولید محتوای مقایسه‌ای و بررسی چند برند را در کنار تولید محتوای عمومی لحاظ کنید تا هر دو شیوه جستجو اطلاعات کاربران را پوشش دهید و سهم بازار خود را به حداکثر برسانید.

 

۹. بر نقاط قوت خود تاکید کنید

یک استراتژی موثر برای دیده شدن در نتایج جستجوی ارگانیک بر نقاط قوت کسب و کار سرمایه گذاری می­کند. اگر شما تحت یک عنوان در ذهن مخاطب شناخته شوید و مخاطب را بر همان اساس به سمت خود جذب کنید، امکان اینکه دیگر حوزه‌های خود را هم ارائه دهید بسیار بالا است.

به‌جای اینکه در یک صنعت بر چند ویژگی از کسب‌و‌کار خودتان متمرکز شوید و تمامی آنها را به مشتریان ارائه دهید، بهترین راهکار تمرکز بر یک موضوع کلیدی در صنعتی است که فعالیت دارید. بگذارید مخاطبان با یک ویژگی بارز شما را بشناسند و هرگاه اسم شما را می­شنوند یا می­بینند به همان ویژگی شما فکر کنند.

تمرکز خود را بر موضوعاتی قرار دهید که Google قبلاً نام تجاری شما را مرتبط و معتبر با آن حوزه شناخته است. توسعه و کسب رتبه در حوزه‌ای که گوگل شما را می­شناسد سریع تر و آسان‌تر رخ می­دهد.

به این ترتیب، می‌توانید به ایجاد یک اکوسیستم هدفمند برای دستیابی به رتبه‌ای که شناخته شده‌اید تعریف کنید و بعد از آن به موضوعات چالشی هم ورود کنید.

 

۱۰. از سئو فنی غافل نشوید

استراتژی کلمات کلیدی به تنهایی به شما کمک نمی­کند که در نتایج جستجو موتور گوگل دیده شوید. وب سایت شما باید از نظر فنی سالم و برای موتورهای جستجو بهینه شده‌باشد. این موضوع در عین حالی که بدیهی است، گاهی اوقات نقطه ضعف بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها است. اگر شما بهترین محتوا را هم تهیه کنید اما در بستر فنی مناسبی آنها را ارائه ندهید، در نتایج موتور جستجو گوگل دیده نمی­شوید.

مشکلات فنی ممکن است بر خزیدن(Crawl) ربات گوگل و تجربه کاربری تأثیر منفی بگذارد. این به این معنا است که الگوریتم گوگل با وجود تمامی تلاش­هایی که برای بک لینک انجام داده‌اید، کمتر به سایت شما توجه دسترسی دارد و آن را فاقد رتبه‌بندی می­داند.

سئوی فنی پایه و اساس استراتژی بهینه‌سازی موتور جستجوی شما است. با یک زیرساخت فنی قوی، محتوا و بک‌لینک‌ها، تاثیر بیشتری بر نتایج جستجوی ارگانیک خواهید گذاشت.

 

۱۱. استراتژی سئو محتوا تهیه کنید

به گفته آندری لیپاتسف، استراتژیست ارشد کیفیت جستجوی سابق گوگل، محتوای با کیفیت بالا یکی از سه فاکتور برتر رتبه بندی سئو است. اما محتوای عالی چیست؟ و چگونه می­توانید یک استراتژی محتوا ایجاد کنید که بر ابتکارات کلیدی کسب‌و‌کار شما تأثیر بگذارد؟

پاسخ: الگوی استراتژی محتوای خود را بر اساس چارچوب سئو بسازید.

در مقاله «۱۲ گام کلیدی در تدوین استراتژی سئو محتوا» به طور کامل به این موضوع پرداخته‌ایم.

رویکرد مبتنی بر سئو در بازاریابی محتوا نه تنها به گوگل یک راه ارتباطی قوی می­دهد، بلکه به شما کمک می‌کند تا دقیقاً زمانی که مخاطبان شما به دنبال پاسخ‌هایی مرتبط با موضوعی خاص هستند، یک تجربه عالی از مطالبی که ارائه می­دهید کسب ­کنند. ارائه محتوای سازنده و کاربردی­، مشتریان را یک قدم به خرید از شما نزدیک می­کند.

۱۲. سئوی درون صفحه را جدی بگیرید

باکیفیت­ترین محتوای جهان نیز اگر به‌درستی برای کلمات کلیدی که مخاطبان جستجو می‌کنند بهینه‌سازی نشده‌باشد، ترافیک ارگانیک به همراه نخواهد آورد. اما اگر بهینه‌سازی موضوع کلیدی که شامل عناوین، سرفصل‌ها، متن توصیف تصویر و غیره است صورت گیرد، مخاطبان مستقیما به محتوای تولیدی شما دسترسی پیدا خواهند کرد.

مهمترین سیگنال‌های رتبه‌بندی سئو در صفحه از تعریف دقیق عنوان صفحه، H1 و سرفصل‌های بعدی تعیین‌شده نشات می­گیرد. با این حال، استراتژی شما باید فراتر از سرفصل‌ها و متا‌تگ‌ها باشد که در این مورد بایستی به تمامی موارد دیگر هم توجه شود.

۱۳. استراتژی ساخت لینک خارج از صفحه داشته باشید

سئوی خارج از صفحه (که سئوی خارج از سایت نیز نامیده می­شود) به هر اقدامی که خارج از وب‌سایت خود برای بهبود سئو انجام می­دهید اشاره دارد. اقدامات این بخش بیشتر شامل رفرنس‌دهی به منابع خارج از سایت و انتشار مطالب خود در وب‌سایت‌های شخص ثالث معتبر  می­شود.

گوگل برای آنچه دیگران درباره برند شما فکر می­کنند ارزش قائل است، بنابراین بهینه‌سازی روی صفحه درونی کافی نیست. شما باید به موتورهای جستجو ثابت کنید که دیگران برند شما را به عنوان یک مرجع می­شناسند. برای به حداکثر رساندن نتایج واقعی جستجوی ارگانیک، باید به وب‌سایت‌های معتبر دسترسی داشته باشید و با آنها تعامل ایجاد کنید.

دقت داشته باشید امتیاز دریافت لینک خارجی از تمامی وب‌سایت‌ها یکسان نیست. مثلا یک بک‌لینک مرتبط از شبکه CNN با اعتبار دامنه ۹۵ بسیار بیشتر از ۱۰۰ بک لینک از سایت فروشگاه و کسب‌وکارهای معمولی دیگر می‌ارزد. البته مرتبط‌بودن سایت معتبر به کسب‌وکار شما هم بسیار مهم است.

تنها به دریافت لینک از چند سایت بسنده نکنید و برای دریافت لینک از سایت‌های مختلف بیشتری با آدرس اینترنتی منحصر‌به‌فرد تلاش کنید.

۱۴. در تدوین استراتژی، جستجوی کاربران از طریق موبایل را در نظر بگیرید

بر اساس آمار Statista، جستجوی موبایلی اکنون ۵۹ درصد از کل جستجوها در گوگل را به خود اختصاص داده است که در مقایسه با ۵ سال پیش، ۴۵ درصد افزایش یافته است و به سرعت در حال رشد است.

با افزایش محبوبیت تلفن‌های هوشمند و جستجوی تلفن همراه، منطقی است که گوگل جستجوی موبایل را هم در امتیاز‌دهی خود لحاظ کند. این بدان معنی است که در حال حاضر بهینه‌سازی محتوا و طراحی سایت ریسپانسیو برای تلفن همراه امری ضروری است.

اما سوال این است که چگونه باید مطمئن شد که وب‌سایت شما برای موبایل بهینه شده‌است؟

یک وب‌سایت ریسپانسیو طراحی کنید که مطالب را متناسب با صفحه نمایش تلفن همراه به مخاطبان نمایش دهد. اگر محتوای نسخه موبایل با نسخه دسکتاپ متفاوت است، تمامی مطالب را از لحاظ فنی برای تلفن همراه مورد بازبینی قرار دهید و محتوا را متناسب با آن بهینه‌سازی کنید.

۱۵. محتوای ویدیوئی در استراتژی سئو

یوتیوب به‌عنوان دومین موتور جستجوی محبوب جهان، یک موتور جستجوگر و یک شبکه اجتماعی محسوب می­شود. بیش از یک میلیارد کاربر روزانه بیش از یک میلیارد ساعت ویدیو در بستر یوتیوب تماشا می­کنند که حاکی از اهمیت سئو با محتوای ویدیوئی است.

چگونه در سئو ویدیو برنده شوید؟

با ابزارهایی مانند YouTube Suggest، YT Cockpit، vidIQ، KeywordTool.io و Tubics، تحقیقات پیشرفته کلمات کلیدی ویدیویی را انجام دهید.

هنگامی که کلمات کلیدی را تعریف کردید، ویدیوهای با کیفیتی را که بهتر از ویدیوهای رقیب است برای موضوعات مورد نظر تهیه کنید. سپس عنوان، توضیحات، و برچسب‌ها را بهینه کنید. با قراردادن ویدیو در صفحه سایت خود و با طراحی بهینه دسترسی به ویدیو در سایت، بهینه‌سازی محتوای ویدیوئی را افزایش دهید.

۱۶. استراتژی جستجوی صوتی

جستجوی صوتی به سرعت در حال افزایش محبوبیت است. پس در استراتژی سئو خود حتما جستجوی صوتی را هم در نظر بگیرید. جستجوی صوتی به افراد اجازه می­دهد با استفاده از دستورات شفاهی به جای تایپ عبارت‌های جستجو در موتور جستجو به منابع و اطلاعات مورد نظر دست پیدا کنند.

به گفته بینگ، جستجوهای صوتی اغلب به شکل جملات هستند و میانگین جستجو بین ۶ تا ۱۰ کلمه است. بنابراین شناخت کلمات کلیدی در قالب جملاتی که ممکن است درمورد کسب‌وکار شما جستجو شود از اهمیت بالایی برخوردار است.

۱۷. پارامترهای جستجوی محلی را در استراتژی سئو در نظر بگیرید

سئو محلی، مجموعه اقداماتی است که کمک می­‌کند سایت شما در منطقه جغرافیایی که هستید، به مخاطبانی که به دنبال شما هستند نمایش داده‌شود. مبنای پیشنهاد موتور جستجو در سئو محلی جغرافیای کسب‌وکار شما است.

اگر خرده‌فروش یا ارائه‌دهنده خدمات در مکان‌های فیزیکی مشخصی هستید، بسیار مهم است قبل از اینکه مراجعه‌کنندگان در محل حضور شما حاضر می­­‌شوند از طریق جستجوی آنلاین هم شما را پیدا کنند و درمورد شما اطلاعاتی کسب کنند.

بر اساس آمار گرفته‌شده از گوگل، ۴۶ درصد از جستجوهای گوگل با هدف پیدا کردن کسب‌وکار محلی انجام می­شود. بنابراین بایستی برخی از اقدامات سئو را به دیده شدن در فضای مجازی بر اساس محل اختصاص دهید.

برای برتری در سئوی محلی، حساب Google My Business خود را به‌روز نگه دارید، و در سایت­های معتبر محل خود فعالیت داشته باشید.

صفحات و محتوای خود را برای محتوای محلی، مانند نام شهرستان، شهر و حتی محله بهینه کنید. همچنین می‌توانید جستجوهای «نزدیک من» را برای پوشش محلی فعال کنید.

۱۸. استراتژی سئو بین المللی داشته باشید

در صورتی که کسب‌وکار شما از یک ماهیت بین‌المللی برخوردار است، برنامه سئوی شما باید شامل بهینه‌سازی سایت بر اساس مناطق فعالیت کسب‌وکارتان باشد.

در سئو سایت بین المللی فرآیند بهینه‌سازی به گونه ای است که موتورهای جستجو نسخه مناسب سایت شما را به همراه زبان مناسب در اختیار جستجوگران در مکان‌های مختلف قرار دهد.

برای دستیابی به سایت بهینه‌شده بین‌المللی، از یک URL مناسب بین‌المللی استفاده کنید تا برای بقیه افراد در دیگر کشورها قابل جستجو باشد. البته هر نسخه از سایت باید به زبان یا زبان‌های محلی نیز طراحی گردد و در دسترس باشد.

۱۹. برندسازی، سئو و شهرت

برندینگ و سئو ممکن است همیشه به طور مستقیم به هم مرتبط نباشند، اما موارد زیادی وجود دارد که شهرت برند از طریق نتایج جستجوی ارگانیک افزایش می­یابد. هرچه برند شما طرفداران بیشتری داشته باشد، بیشتر در مورد برند شما صحبت می­کنند، با آن درگیر می­شوند، محتوای شما را به اشتراک می­گذارند و به شما لینک می­دهند. به عبارتی می­توان گفت سئو و برندینگ یک رابطه رفت و برگشتی دارند که می­توانند در رشد یکدیگر کمک کنند.

به رشد سریع شرکت Airbnb نگاهی بندازید. این شرکت روش برندسازی ماهرانه از طریق عکاسی و طراحی جذاب و انتشار آن در سایت خود توانسته شهرت زیادی کسب کند. این برند که در داستان سرایی مهارت دارد، هر زمان که فرصت داشته باشد، داستان های با محوریت میزبان و مهمان تهیه و از طریق سایت منتشر می­کند. از طریق این ایده خلاقانه، Airbnb همه توجه مخاطبان آنلاین و مردم عادی را در فضای آفلاین به خود جلب کرده‌است.

تمامی این اقدامات در نهایت به تقویت حضور آنلاین برند و نتایج جستجوی ارگانیک کمک می­کند. اگر «Airbnb» را در گوگل جستجو کنید، بیش از ۲۵۳ میلیون نتیجه وجود دارد که حاکی از محبوبیت این برند است.

۲۰. تجربه کاربری  و سئو

همانطور که بارها گفته شد، هدف اصلی شما از سئو کسب رتبه‌بندی در نتایج پیشنهادی جست‌وجوی گوگل است که امروزه کسب این رتبه تنها به بهینه‌سازی کلمات کلیدی و تولید محتوای عالی وابسته نیست. عامل تاثیرگذار بعدی تجربه کاربری است، تجربه کاربری دلیلی است که افراد بعد از اینکه وارد سایت شما می­شوند به درستی و با کمترین تلاش به مطلب دلخواهشان دست پیدا می­کنند و در سایت شما می­مانند.

اگر شما محتوای بهینه و مفید تولید کنید و در سایت به گونه ای آن را ارائه دهید که مخاطبان به راحتی به آن دسترسی پیدا کنند شما بدون شک در رتبه بالایی در نتایج جستجو قرار خواهید گرفت، زیرا هدف اصلی گوگل ارائه مرتبط‌ترین و مفیدترین نتایج برای جستجوگران است. بنابراین، تجربه کاربری را به بخش کلیدی استراتژی سئو خود تبدیل کنید. هدف جستجو را برآورده کنید و به نحوه تعامل مثبت با مخاطبان خود فکر کنید.

وقتی یک تجربه دیجیتال شگفت‌انگیز ارائه می­کنید، نرخ پرش را نیز کاهش می­دهید و به طور بالقوه تبدیل‌ها افزایش پیدا خواهد کرد.

۲۱. ارتباط استراتژی سئو با بازاریابی

بسیاری از شرکت‌ها ابتدا استراتژی بازاریابی اتخاذ می­کنند که تمامی اقدامات در بسترهای مختلف مشخص می­شود و سئو را به عنوان یک ابزار برای پیاده‌سازی آن در نظر می­گیرند. سئو قادر است به عنوان یک ابزار قدرتمند در فرآیند توسعه استراتژی بازاریابی به عنوان قطب‌نما عمل کند. این رویکرد به شما کمک می­کند تمامی اقدامات خود را با بازاریابی دیجیتال هم فاز کنید و ترافیک ارگانیک ایجاد کنید.

۲۲. یکپارچگی بازاریابی و تاثیر آن بر سئو

به منظور به حداکثر رساندن تلاش‌های سئو، به فکر ادغام شیوه های سئو با سایر ابزارهای بازاریابی باشید. سئو می­تواند به شما کمک کند شهرت آنلاین کسب کنید و روابط عمومی خود را در شبکه های اجتماعی تقویت کنید.

 

مثلا برای تقویت روابط عمومی، بخش مهمی از آن سئوی خارج از صفحه است. همانطور که با خبرگزاری ها و نشریات ارتباط برقرار می­کنید، فرصت‌های جدیدی را برای به‌دست‌آوردن بک‌لینک‌های ارگانیک از وب‌سایت‌های کیفیت بالا ایجاد می­کنید.

۲۳. معیارهای سئو و KPI ها را در حین تدوین استراتژی سئو تعیین کنید

KPI ها را از قبل تعریف کنید تا بتوانید معیارهای عملکرد سئو را که بر اهداف شما تأثیر می­گذارند ردیابی کنید. KPI ها را بر اساس قانون ۸۰/۲۰ تعیین کنید: از بین مجموعه اقدامات اجرایی، بر ۲۰٪ فعالیت‌هایی که ۸۰٪ از نتایج شما را تامین می­کند تمرکز کنید.

برای تمامی اقدامات اجرایی KPI تعیین کنید و آنها را بومی‌سازی کنید. این امر شامل رتبه‌بندی تمام کلمات کلیدی می­شود، بایستی لیست کلمات کلیدی تهیه کنید و رتبه آنها را در جستجو گوگل ثبت کنید و مرتبا رتبه را ارتقا دهید.

ترافیک سایت پارامتر دیگری است که می­توانید آن را اندازه گیری کنید و برای آن KPI تعریف کنید. تبدیل سرنخ هم از جمله مواردی است که بایستی آن را بومی‌سازی کنید و دائما آن را اندازه‌گیری کنید.

تعیین KPI برای سه مورد اصلی ذکر‌شده در بالا به شما کمک می‌­کند برای اقدامات آینده برنامه‌ریزی کنید و بر اساس آن تصمیمات آتی را اتخاذ کنید.

 

جمع‌بندی

قبل از اینکه هر اقدامی در راستای سئو سایت خود انجام دهید، استراتژی سئو تهیه کنید و دائما آن را مقابل چشمان خود قرار دهید تا از مسیر سئو هدفمند خارج نشوید.

برای دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر با ثبت درخواست،

مشاوران ما با شما تماس خواهند گرفت

ارسال نظر
اشتراک در
اطلاع از
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها