پندپلاس
آژانس دیجیتال مارکتینگ پندپلاس
آدرس پستی
تهران خیابان شهید بهشتی ابتدای خیابان سرافراز برج دریای نور طبقه چهار واحد۴۰۴
تماس بگیرید

اگر شما یک کارآفرین هستید و یک کسب‌وکار را مدیریت می‌کنید احتمالا تا حدودی با مفهوم آگاهی از برند آشنایی دارید. همه کسب‌وکارها در ابتدای فعالیت بازاریابی و یا مارکتینگ خود نیاز به پیشبرد یک استراتژی آگاهی از برند دارند. در واقع کسب‌وکارها از این طریق خود را به مردم معرفی می‌کنند. البته استراتژی آگاهی از برند برای تثبیت در ذهن مصرف‌کننده و افزایش دایره مخاطبان هم استفاده می‌شود.

اگر به دنبال تدوین یک کمپین و استراتژی آگاهی از برند هستید، در ادامه با ما همراه باشید تا قدم به قدم با نحوه‌ی تدوین آن آشنا شوید.

 

آگاهی از برند چیست؟

آگاهی از برند معیاری است که نشان می‌دهد مردم چقدر یک برند یا کسب‌وکار را با نام، لوگو یا سایر ویژگی‌های تعیین‌کننده آن می‌شناسند. در واقع آگاهی از برند از اهمیتی بالایی برخودار است زیرا اولین مرحله از سفر مشتری برای خرید، آگاهی از برند است. از این گذشته، یک مصرف‌کننده قبل از اینکه تصمیم بگیرد که دوست دارد مشتری یک برند باشد، باید از وجود آن برند آگاه باشد.

 

اگر می‌خواهید با مفهوم آگاهی از برند بیشتر آشنا شوید پیشنهاد می‌کنیم مقاله «آگاهی از برند چیست؟ و ۹ نکته مهم در ایجاد آن» را مطالعه کنید.

 

نحوه تدوین استراتژی آگاهی از برند در ۵ مرحله

بهترین راه برای ایجاد آگاهی از نام برند در سریع­‌ترین زمان ممکن، داشتن یک استراتژی روشن و هوشمندانه است که با جذب مخاطبان مناسب، بیشترین نتیجه (کلیک یا نمایش بر روی تبلیغ شما) را برای برند شما به همراه داشته‌باشد. در ادامه ۵ مرحله اصلی تدوین استراتژی آگاهی از برند ذکر شده‌است.

 

۱. مخاطبان هدف خود را به دقت در استراتژی تعریف کنید

بیشتر فعالیت‌­های بازاریابی از شناخت مخاطب شروع می‌­شود. برای اینکه بدانید چگونه می­‌توانید مخاطب را به بهترین شکل جذب کنید، ابتدا باید آنها را به طور کامل بشناسید (مشکلات، شادی‌­ها، ترس‌­ها، نیازها، ناامیدی­‌ها، خواسته­‌ها و ترجیحات­ آنها را به دقت تشخیص دهید.). تنها در این صورت است که می‌توانید در نظر بگیرید که چگونه برند شما می‌تواند زندگی آن‌ها را بهبود بخشد؛ پیام‌های بازاریابی مناسبی برای صحبت با آنها انتخاب کنید و بهترین راه‌ها برای جلب و حفظ توجه آنها را شناسایی کنید.

 

۲. در تدوین استراتژی حتما KPI های آگاهی از برند خود را تعریف کنید

هنگامی که پیام برند خود را بهبود دادید، باید نحوه اندازه‌گیری موفقیت فعالیت­‌های آگاهی از برند خود را بیابید. این به معنای تنظیم شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) است. چهار KPI برای آگاهی از برند وجود دارد که معمولاً مورد استفاده قرار می‌­گیرند:

  • بازدید از وب سایت

فعالیت وب­‌سایت خود را دنبال کنید، از جمله بازدیدکنندگان جدید، بازدیدهای منحصر‌به‌فرد، زمان ماندگاری مخاطبان در وب­‌سایت و اینکه کدام صفحات بیشترین بازدید را دارند. اگر آگاهی از برند در حال بهبود است و برای آن استراتژی موثری چیده‌اید، باید انتظار داشته‌باشید که روند مثبتی را در بازدیدهای وب و داده­‌های ترافیک خود مشاهده کنید.

 * ابزارهایی برای کمک به شما در این KPI: Google Analytics، SimilarWeb

 

  • تعامل در شبکه های اجتماعی

تعامل مخاطبان خود را با صفحات شبکه‌های اجتماعی ارزیابی کنید، از جمله لایک‌ها، نظرات، اشتراک‌گذاری­‌ها و دنبال‌کنندگان جدید. مانند وب‌سایت شما، افزایش آگاهی از برند با افزایش تعامل و فعالیت شبکه‌های اجتماعی همراه است.

* ابزارهایی برای کمک به شما در این KPI: Sprout Social، BuzzSumo

 

  • جستجوهای کلی درمورد نام تجاری خود را اندازه‌­گیری کنید

داده‌­های حجم جستجو را بررسی کنید تا ببینید چند نفر در موتورهای جستجو به دنبال نام تجاری، محصولات یا خدمات شما هستند. مراقب کلمات کلیدی مختلفی باشید که در صنعت شما و در بین رقبا محبوب هستند. این‌ها می­‌توانند به شما نشان دهند که از چه کلمات کلیدی می­‌توانید برای تدوین استراتژی آگاهی از برند استفاده کنید.

* ابزارهایی برای کمک به شما در این KPI: SemRush، Ahrefs

 

  • اشاره به برند خود را اندازه‌گیری کنید

آیا نام تجاری شما موضوع داغ گفتگوی آنلاین است؟ زمانی که آگاهی از برند بالا باشد، هیاهویی از پچ پچ‌ها وجود دارد که در انجمن­‌ها، بحث­‌ها، نظرات و سایت­‌های اجتماعی مشهود است. نام‌های تجاری خود را دنبال کنید تا سطح مکالمه پیرامون برند خود را به صورت مداوم مشاهده کنید.

* ابزارهایی برای کمک به شما در این KPI: Mention.com، Mentionlytics

 

کمپین های هدفمند در استراتژی آگاهی از برند

 

۳. کمپین‌های هدفمند سالانه را در استراتژی آگاهی از برند مشخص کنید

مرحله بعدی ایجاد آگاهی از برند با استفاده از کمپین­‌ها است. کمپین‌­ها یک تاکتیک بازاریابی هستند که با هدف خاص ایجاد شناخت برند، محصولات، خدمات و ارزش‌­های شما طراحی می­‌شوند. کمپین‌­های آگاهی از برند اهداف سختی مانند افزایش فروش یا ثبت نام برای یک وبینار ندارند. بنابراین، یک کمپین آگاهی از نام تجاری متفاوت از یک کمپین تبدیل‌محور ساخته می­‌شود.

 

بیشتر بخوانید: تاثیر آگاهی از برند بر تصمیم گیری مشتری

 

۴. کانال‌های پیاده‌سازی دیجیتال مارکتینگ را متنوع کنید

وقتی کمپین آگاهی از برند شما آماده راه‌اندازی شد، زمان آن فرا‌رسیده است که تصمیم بگیرید چگونه آن را تبلیغ کنید. برخی از کانال‌ها برای کمپین‌های آگاهی از نام تجاری محبوب‌تر از دیگر کانال­‌ها هستند. برای مثال، شبکه‌های اجتماعی یک اکوسیستم برای پشتیبانی از آگاهی از برند هستند.

۵. تمامی فعالیت‌­های ذکر شده در استراتژی را پیگیری و بهینه‌سازی کنید

نحوه اندازه‌گیری بازگشت سرمایه (ROI) در آگاهی از برند، مرحله بعدی این فرآیند است. هر کمپین بازاریابی باید از نقطه نظر هزینه بهینه شود و این شامل آگاهی از برند نیز می­‌شود. بر خلاف ارقام مرتبط به دیگر کمپین­ ها، مانند فروش یا سرنخ، ردیابی و بهینه‌سازی آگاهی از برند چالش برانگیزتر است. در واقع ذاتا “آگاهی” غیرقابل سنجش است؛ بنابراین آگاهی از برند به همان روشی که می‌توانید تعداد مشتریان جدید یا تعداد واحدهای فروخته‌شده را اندازه‌گیری کنید، قابل اندازه‌گیری نیست. با این وجود، KPI‌های آگاهی از برند تعیین شده در مرحله ۲ معیاری برای اندازه‌گیری بازگشت سرمایه فعالیت­‌های آگاهی از برند شما هستند.

 

جمع‌بندی

اگر به دنبال تدوین یک استراتژی آگاهی از برند حرفه‌ای هستید، ما می‌توانیم در این راه همراهتان باشیم! آژانس دیجیتال مارکتینگ پندپلاس متشکل از تیمی حرفه‌ای و جوان، ارائه‌دهنده خدمات دیجیتال مارکتینگ است. شما می‌توانید برای دریافت مشاوره در زمینه برندینگ و مارکتینگ با ما تماس بگیرید و یا از فرم مشاوره استفاده کنید.

برای دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر با ثبت درخواست،

مشاوران ما با شما تماس خواهند گرفت

ارسال نظر
اشتراک در
اطلاع از
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها