پندپلاس
آژانس دیجیتال مارکتینگ پندپلاس
آدرس پستی
تهران خیابان شهید بهشتی ابتدای خیابان سرافراز برج دریای نور طبقه چهار واحد۴۰۴
تماس بگیرید

با افزایش سرعت پیشرفت و همه‌گیر شدن اینترنت، دیگر تمامی افراد و کسب‌و‌کارها از اهمیت داشتن سایت برای معرفی خود یا کسب‌وکارشان در فضای آنلاین آگاه هستند. اما سوال احتمالی که برای همه افراد در شروع فعالیت آنلاین یا کسب‌وکارشان پیش می‌آید این است که طراحی سایت چیست و چه مراحلی دارد؟

اکثر افراد تصور می‌کنند که طراحی سایت یک کار سخت و زمان بر است اما امروزه با وجود منابع آموزشی و ابزارهای مختلفی که در دسترس عموم قرار گرفته‌است، طراحی سایت برای عموم مردم بسیار آسان‌تر از گذشته شده‌است. این مقاله قرار است به شما بینش مفیدی در مورد نحوه راه اندازی وب سایت بدهد؛ وب سایتی که هم ظاهر و عملکرد خوبی داشته باشد و هم در جستجو رتبه بالایی بگیرد.

اگر به دنبال توسعه کسب‌وکارتان از طریق راه اندازی سایت هستید، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. همچنین اگر قصد همکاری با یک شرکت دیجیتال مارکتینگ برای طراحی سایتتان دارید، این مقاله به شما کمک می‌کند تا با آگاهی کافی و در نظرگرفتن بودجه‌ای که دارید وارد مذاکره با آن‌ها شوید.

اگر به دنبال پیدا‌‌کردن یک شرکت طراحی سایت مناسب هستید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله «چگونه بهترین شرکت طراحی سایت را انتخاب کنیم؟» را مطالعه کنید.

 

طراحی سایت چیست؟

طراحی سایت یا یا وب دیزاین (Web-Design) به پروسه‌ی طراحی و توسعه یک پایگاه اینترنتی می‌گویند که افراد می‌توانند در آن خدمات، محصولات و به طور کل محتوای مورد نظرشان را به صورت آنلاین به عموم ارائه دهند. این کار شامل مجموعه‌ای از فرآیندها و عناصری است که ظاهر سایت را می‌سازد. در واقع طراحی سایت برنامه‌ریزی و تنظیم محتوا (متن، عکس، ویدئو و…) در یک وب سایت است به طوری که بتوان آن را به صورت آنلاین با جهان به اشتراک گذاشت.

به طور کلی هدف از راه ‌اندازی سایت برنامه‌ریزی، ‌مفهوم‌سازی و تنظیم محتوا به صورت آنلاین است. اما امروزه راه اندازی سایت هدفی بالاتر از دسته‌بندی محتوا و زیبایی‌شناسی دارد و شامل عملکرد آن نیز می‌شود. طراحی سایت ترکیبی از فرآیندهایی مانند طراحی تجربه کاربری،طراحی رابط کاربری، سئو، تولید محتوای متنی و تصویری و… است.

جهان اینترنت، از طریق سایت‌ها فضایی را برای ما ایجاد کرده‌است که حضور فعال و اصولی در آن برای هر کسب‌و‌کاری ضروری است و کمک می‌کند تا با برنامه‌ریزی و تنظیم محتوا،‌ صدای شما بدون محدودیت جغرافیایی به تمام دنیا برسد.

 

مراحل راه‌اندازی سایت به شرح زیر است:

  • مشخص کردن هدف
  • شناخت مشتری و تعریف محدوده
  • ایجاد نقشه سایت و وایرفریم
  • تولید محتوا
  • طراحی بصری
  • آزمایش کردن
  • راه‌اندازی

 

تاریخچه طراحی سایت چیست؟

در سال ۱۹۸۹، تیم برنرزلی پروژه‌ای از شرکت سرن (cern) را در دست داشت. او تصمیم گرفت این پروژه را جهانی کند که پیرو تصمیم او، اولین وب‌سایت در شبکه جهانی وب راه‌اندازی شد. اما این وب‌سایت فقط قابلیت انتشار متون در صفحات HTML را داشت. با این که تاریخچه راه‌اندازی سایت خیلی قدیمی نیست اما به بخش بزرگی از زندگی مردم تبدیل شده‌است. در حال حاضر تصور اینترنت بدون گرافیک،‌ تایپوگرافی، ‌ویدئو، موسیقی و… سخت است؛ اما جالب است بدانید این قابلیت‌ها در ابتدا در سایت‌های اولیه وجود نداشته و به مرور زمان تکامل یافتند. بدین ترتیب وب‌سایت‌ها از حالت شکننده و غیر قابل کنترل بودن درآمدند.

 

طراحی سایت چیست و طراح سایت کیست؟

طراح سایت کیست و چه وظایفی دارد؟

به کسی که با تولید محتوا و طراحی بصری، یک وب سایت جدید را راه‌اندازی کرده و صفحات آن را به‌روز می‌کند، طراحی وب‌سایت می‌گویند. طراح سایت با استفاده از کد HTML برنامه‌ نویسی وب‌‌سایت را انجام می‌دهند و با استفاده از کد CSS استاندارد کردن زبان بصری سایت را عملی می‌کند. در این زمینه برای راحتی فرایند طراحی سایت، قالب‌های سایت توسط برخی از طراحان از پیش طراحی شده و در درسترس عموم قرار گرفته است.

طراحی وب سایت مثل تمام مشاغل مرتبط با فناوری، یک شغل همه ‌کاره است و به هر دو جنبه خلاقیت و تحلیل ذهنی نیاز دارد. یک طراح سایت خوب باید مهارت‌های گرافیکی و فنی داشته باشد تا بتواند طراحی گرافیکی و نحوه عملکرد سایت را تجسم کند. رسالت متخصصان وب‌سایت، ‌ایجاد تجربیات دیجیتال برای عموم مردم است. در گذشته تمام کارهای راه‌اندازی و طراحی سایت برعهده یک شخص با عنوان طراح سایت بوده‌است اما امروزه برای هر یک از بخش‌های طراحی سایت یک شخص متخصص وجود دارد. حالا به طور جزئی وظایف طراحان سایت را بررسی می‌کنیم.

شرح وظایف طراح سایت:

  • مشاوره دقیق و آگاهی دادن به مشتریان و در نظر گرفتن نیاز آن‌ها
  • ارج نهادن به سلیقه و ایده مشتری در طراحی
  • رعایت اصول مذاکره با مشتری در مورد متن‌ها، رنگ‌ها و…
  • ایجاد صفحات،‌ آیکون‌ها،‌ لینک‌ها،‌ عکس‌ها با استفاده از نرم افزار طراحی
  • ایجاد کردن امکانات مولتی مدیا به سایت مثل فیلم و صدا و انیمیشن
  • گذاشتن سایت روی سرور و تحویل به موقع به کارفرما
  • تست و آزمایش سایت بعد از طراحی
  • در نظر گرفتن قیمت مناسب برای مشتری

 

مراحل طراحی سایت چیست؟

حالا نوبت آن است که بدانیم مراحل طراحی سایت چیست و هر سایتی برای کسب نتیجه مطلوب،‌ باید چه مراحلی را طی کند. در زیر مراحلی که همه افراد متخصص و غیرمتخصص باید آن را طی کنند آورده‌ایم:

قدم اول، طراحی گرافیک و هویت برند

اولین مرحله طراحی سایت، در نظر گرفتن هویت برند و طراحی گرافیک آن است. تمامی آن چه که مرتبط با زیبایی بصری است به طراحی گرافیک سایت ختم می‌شود. مواردی مثل تصاویر،‌ رنگ‌ها، فونت‌ها،‌ طرح کلی صفحات وب‌سایت باید از زیر نگاه تیز‌بینانه طراح گرافیک گذر کند. بازدید‌کنندگان باید به راحتی بتوانند با نمای کلی سایت ارتباط برقرار کنند و در یک نگاه کلی متوجه جنس برند و محدوده فعالیت آن‌ شوند.

توجه به ظاهر سایت را دست کم نگیرید،‌ چون برای دوام با کیفیت سایت شما حیاتی است!

قدم دوم، طراحی رابط کاربری

به هر چیزی که به عنوان یک واسطه بین کاربر و سیستم قرار بگیرد و بین آن ها تعاملاتی را شکل دهد رابط کاربری می‌گویند. تصور کنید می‌خواهید وارد اتاقی شوید که دو در دارد. یکی با دستگیره و یکی بدون دستگیره، طبیعاتا انتخاب شما برای ورود، اتاقی است که دری با دستگیره دارد تا به راحتی بتوانید در را باز کنید. رابط کاربری در طراحی سایت هم حکم دستگیره در را دارد.

یکی از مراحل مهم در طراحی وب سایت،‌ طراحی رابط کاربری است که نه تنها برای وب‌سایت‌های سنتی، بلکه اپلیکیشن‌های تلفن همراه، ‌بازی‌ها و نرم‌افزار‌های رایانه‌ای هم مهم بشمار می‌رود. طراح رابط کاربری باید یک رابط ساده، ‌شهودی و سازگار با ویژگی‌های مخاطب هدف را ایجاد کند. سهولت استفاده از وب‌سایت شما برای کاربران بسیار مهم است، همان اندازه که اطلاع رسانی و فروش محصولات و خدمات به مشتریان اهمیت دارد.

قدم سوم، طراحی تجربه کاربری

ماندگاری،‌ احساس رضایت،‌ بازگشت مجدد به سایت و صرف زمان یک کاربر در سایت، نیازمند یک طراحی تجربه کاربری خوب است و در صورت عدم جلب توجه برای مخاطب،‌ او به سمت سایت رقبا هدایت می‌شود. برای مثال طراحی ریسپانسیو سایت یکی از مهم‌ترین موارد طراحی تجربه کاربری است که باعث می‌شود کاربران بتوانند بر روی همه دستگاه‌های مختلف (گوشی، تبلت و…) تجربه خوبی در استفاده از سایت داشته باشند.

بنابراین یک طراح تجربه کاربری وظیفه دارد تجربه‌ای ارزشمند را برای کاربران ایجاد کند. تجربه‌ای که درک نیاز کاربران و ارائه راه حل برای آن‌ها را در خود جای دهد. در صورتی که تعامل با کسب‌و‌کار شما برای کاربران حس مثبتی را به همراه داشته باشد، هیچ مانعی نمی‌‎تواند سد راه شما در رسیدن به اهدافتان باشد.

قدم چهارم، تولید محتوا برای تغذیه وب‌سایت

زمانی که اهداف و انتظارات شما از وب‌سایتتان مشخص باشد،‌ برایتان روشن است که مخاطب شما کیست، چه نیازی دارد و شما باید در چه مسیری و در چه حوزه‌ای تولید محتوا کنید. طبیعتا مخاطبین شما همه جهان نیستند و در واقع باید برای مشتری ایده‌آل خود محتوا تولید کنید. محتوایی که در وب‌سایت منتشر می‌کنید نیازی نیست حجم زیادی داشته‌باشد، اما باید برای مخاطب جذابیت کافی داشته باشد. چون هدف اصلی این محتواها ترغیب کردن مخاطبانتان برای انجام اقداماتی در جهت نفع شما است. در واقع شما باید با تولید محتوای باکیفیت چه از نظری متنی چه بصری، اطمینان و اعتماد مخاطبانتان را جلب کنید.

قدم پنجم، بهینه سازی موتور جست و جو

آخرین، اما پراهمیت‌ترین مرحله در طراحی سایت، بهینه‌سازی‌موتور جستجو یا به طور خلاصه سئو است. برای این که مطمئن شوید گوگل و پلتفرم‌های مشابه، محتوای شما را به درستی فهرست‌بندی می‌کنند، احتیاج به بهینه‌سازی موتور‌های جستجو دارید. سئو در طراحی سایت بسیار مهم است و به شما کمک می‌کند تا در رتبه‌بندی‌ها نتایج بهتری کسب کنید. بنابراین با کمک سئو، ‌مخاطبان بیشتری می‌توانند به راحتی به شما دسترسی پیدا کرده و محصولات و خدماتتان را پیدا کنند.

تمامی مواردی که بالاتر در مورد آن‌ها صحبت کردیم، در تعیین رتبه شما بین سایت‌های رقیبایتان نقش کلیدی دارند.

اگر می‌خواهید از نکات بیشتری در زمینه طراحی یک سایت جامع و موفق آگاه شوید، می‌توانید مقاله «۱۰ نکته برای دست‌یابی به یک سایت قدرتمند» را هم مطالعه کنید.

 

طراحی سایت چه اهمیتی دارد؟

 

  • ارائه یک تجربه خوب و ماندگار برای کاربران

راه‌اندازی سایت مسیر جدیدی را به سمت مشتریان جدید و تعامل با آن‌ها باز می‌کند. بنابراین تجربه کاربری و رابط کاربری زیبا و ساده سایت کمک می‌کند تا مشتریان جدید تجربه خوبی در کار‌کردن با سایتتان داشته و به مشتریان ماندگار تبدیل شوند. همچنین باعث می‌شود تا مشتریان قدیمی نیز به حفظ ارتباطشان ادامه دهند.

  • فروش مستقیم و کسب درآمد

کسب درآمد برای همه مهم هست و به همین خاطر برندها برای افزایش درآمدشان به سراغ طراحی سایت می‌روند. ممکن است شما برای فروش محصولات و خدماتتان توانایی افتتاح یک فروشگاه فیزیکی را نداشته باشید، اما با راه اندازی سایت می‌توانید صاحب کسب‌و‌کار شخصی خودتان شوید و محصولات یا خدماتتان را به فروش برسانید.

  • برندسازی و کسب اعتبار بیشتر

برندسازی فقط مختص به شرکت‌ها نیست. شما با راه‌اندازی یک سایت می‌توانید نام خود را سر زبان‌ها بیاندازید و برندسازی کنید. خوبی سایت داشتن این است که فراتر از یک محدوده جغرافیایی می‌توانید عموم را از وجود برندتان آگاه کنید.

  • کاهش هزینه‌ها

داشتن یک سایت به مثابه داشتن چند نیروی انسانی یا ابزارهای متفاوت است و می‌تواند به ذخیره بودجه شما کمک کند. با داشتن یک سایت هم در هزینه‌های مالی هم در زمانتان صرفه‌جویی می‌شود.

برای این که به طور کامل از دلایل اهمیت داشتن سایت آگاه شوید، می‌توانید مقاله «چرا داشتن سایت برای کسب و کار شما اهمیت دارد؟» را بخوانید.

 

ابزارهای طراحی سایت چیست؟

 

ابزارهای مورد نیاز برای طراحی سایت چیست؟

امروزه ابزارهایی در دسترس افراد قرار گرفته که داشتن یک وب سایت منحصر به فرد را برای همه دست یافتنی کرده‌است. تقریبا یادگیری و استفاده از این ابزارها برای همه افراد بسیار راحت و امکان‌پذیر است. از جمله این ابزارها می‌توان به وردپرس اشاره کرد. وردپرس شناخته شده‌ترین سیستم مدیریت محتوا (cms) است، مانند نوا (nova) که یک ابزار توسعه وب‌سایت برای سیستم عامل مک است. هدف این ابزار طرح‌بندی وب‌سایت، کاهش ابزارهای ثانویه برای توسعه و کنترل سیستم است. علاوه بر وردپرس ابزارهای زیاد دیگری وجود دارند که پروسه طراحی سایت را آسان‌تر می‌کنند و آن را توسعه می‌دهند.

برای مطالعه دقیق‌تر این ابزارها و یادگیری نحوه کارکرد هر کدام می‌توانید مقاله «۹ ابزار کاربردی برای طراحی سایت» را مطالعه کنید.

 

هزینه طراحی سایت چقدر است؟

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که هزینه طراحی یک وب سایت برای کسب‌و‌کار چقدر است؟ اما متاسفانه تعرفه مشخصی برای طراحی سایت وجود ندارد!

برای تعیین هزینه طراحی سایت ابتدا باید با توجه به خواسته‌های کسب‌وکارمان نیازسنجی انجام شود و بودجه نیز در نظر گفته شود. بعد از آن باید از طراح سایت یا شرکت دیجیتال مارکتینگ مورد نظرمان مشاوره دریافت نماییم تا آن‌‌ها بهترین راه‌حل را برای بیشترین بازدهی به ما ارائه دهند. از دلایل مهم مشخص نبودن تعرفه طراحی سایت این است که سایت‌ها از نظر طراحی، زیرساخت و کاربرد انواع مختلفی دارند. هر سایتی متناسب با نیاز یک فعالیت خاصی طراحی می‌شود. البته یک سری از هزینه‌های ابتدایی مثل خرید هاست و دامنه که برای هر سایتی واجب است، ثابت و مشترک است.

 

انواع طراحی سایت چیست؟

تا همین الان که این مقاله را می‌خوانید بیشتر از ۱.۸ میلیارد وب‌سایت در دنیای اینترنت وجود دارد که هر کدام از آن‌ها بنابر فعالیتی که دارند در دسته مشخصی قرار می‌گیرند. اما به طور کلی وب‌سایت ها براساس طراحی و کاربرد دسته‌بندی می‌شوند. در زیر انواع سایت را بر اساس این دسته‌بندی‌ها آورده‌ایم.

 

انواع سایت از نظر طراحی

  • سایت داینامیک

سایت های داینامیک توسط برنامه‌نویس و سیستم مدیریت محتوا طراحی و راه‌اندازی می‌شوند. این وب‌‌سایت‌ها پنل مدیریتی برای ویرایش و انتشار مطالب جدید را دارند.

  • سایت استاتیک

سرعت بارگذاری و سئو مطالب در سایت استاتیک بالا است اما ویرایش و به‌روزرسانی در سایت حداقل تا دو بار و توسط طراح سایت حرفه‌ای انجام می‌شود.

  • سایت متحرک

این دسته از سایت‌ها گرافیک بسیار بالایی دارند و به همین دلیل سرعت بارگذاری بسیار کم است و حتی به وسیله موتورهای جستجو خوانده نمی‌شوند.

 

انواع سایت از نظر کاربرد

  • وب سایت فروشگاهی

صاحبان سایت‌های فروشگاهی جهت افزایش فروش، محصولاتشان را در این سایت‌ها بارگذاری می‌کنند تا کاربران بتوانند به طور مستقیم محصولات مورد نیازشان را تهیه نمایند. با توجه به روی آوردن مردم به خرید اینترنتی، این دسته از سایت‌ها طرفداران زیادی دارند.

  • وب‌ سایت شرکتی

در این دسته، صاحبان سایت برای برندسازی طراحی سایت انجام می‌دهند و به نوعی این سایت‌ها برای شرکت‌ها و کارخانه‌ها کاتالوگ آنلاین است.

  • وب سایت شخصی

افراد می‌توانند با راه‌اندازی سایت شخصی خود و مهارت‌هایشان را پرزنت کنند و از طرق وب‌سایت شخصی کسب درآمد داشته باشند.

  • وب سایت آموزشی

هدف از راه‌اندازی سایت‌های آموزشی، فراهم کردن بستری آنلاین برای مدرسین، آموزشگاه‌ها و دانشجویان است. در این سایت‌ها افراد می‌توانند دانش و مهارت خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.

  • وب سایت سرگرمی

کل هدف و محتوای موجود در این سایت‌ها سرگرم کردن مخاطب است.

  • وب سایت خبری

امروزه کابران زیادی برای مطالعه اخبار به سایت‌های خبری مراجعه می‌کنند و هدف از سایت‌های خبری نیز پوشش دادن اخبار در حوزه‌های مختلف است. سایت‌های خبری می‌توانند از طریق تبلیغات درآمد کسب کنند.

  • وبلاگ

این دسته معمولا وب‌سایت‌های بزرگی هستند. در وبلاگ، افراد معمولا از خاطرات و روزمرگی‌های خود می‌نویسند که گاها درآمد قابل توجهی هم از نوشتن به دست می‌آورند.

منبع: www.wix.com

 

جمع بندی

ما در این مقاله سعی کردیم که به طور کامل بیان کنیم که طراحی سایت چیست و چه مراحلی دارد. احتمالا تا الان مسیر روشنی برای راه اندازی سایت و انتخاب نوع آن در ذهنتان به وجود آمده است. اگه هنوز سایتتان را راه‌اندازی نکرده‌اید یا به دنبال یک شرکت طراحی سایت هستید و یا از سایتی که در حال حاضر دارید رضایت کافی ندارید، می‌توانید از مشاوره رایگان آژانس دیجیتال مارکتینگ پندپلاس استفاده کنید.

اگر می‌خواهید بدانید که چه نوع سایتی برای کسب‌و‌کار شما مناسب است، می‌توانید با متخصصین طراحی سایت پندپلاس از طریق فرم مشاوره یا صفحه تماس با ما، با ما در ارتباط باشید.


برای دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر با ثبت درخواست،

مشاوران ما با شما تماس خواهند گرفت

ارسال نظر
اشتراک در
اطلاع از
4 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها